22 Şubat 2009 Pazar

Devam...

Geçen hafta skor olarak olmasa da futbol olarak ligin zirvesindeki iki takımdan birisi olan Trabzonspor'u sürklase eden Beşiktaş, ligin zor deplasmanlarından Gaziantep deplasmanına şampiyonluk iddiasını sürdürebilmek adına çıkmıştı.

Tempo olarak Trabzonspor maçının temposuna ulaşamadı oyunun hiç bir bölümünde Beşiktaş, öncelikle bunu belirtmek lazım. Gaziantepspor özellikle ilk yarıda çok net iki pozisyonu değerlendiremedi ve Beşiktaş'tan daha iyi bir oyun oynadı. İkinci yarının başında kornerden yenen golle ise (nedeni bilinmez) moral olarak çöktüler. Beşiktaş, Tello'nun klas golüyle ise dakika daha 60 olmadan maçı bitirmiş oldu.

Siyah beyazlı takım, 2009 yılında oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi ve özellikle son iki maçtır ciddi bir yükselişe geçti. Fabian Ernst tam anlamıyla ''cuk'' oturdu Beşiktaş'ın orta sahasına. Gizliden gizliye oyun kuruculukta yapıyor. Top kesmesinden, topu oyuna sokmasına kadar parmak ısırtan bir performansı var Alman oyuncunun. Parmak ısırtan bir başka performansın sahibi ise Şilili Rodrigo Tello. Attığı gol mükemmel bir zekanın ürünüydü. Maç içinde son derece etkili ve istikrarlı bir performans sergilemesinin yanında inanılmaz tehlikeli kullandığı duran toplarda Beşiktaş'ın en büyük kozlarından biri olacak önümüzdeki haftalarda.

Beşiktaş Gaziantepspor'u yenerek, zirve yarışında olacağını gösterdi. Her geçen gün artan takım performanslarının yanında takım iskeletleri de yavaş yavaş oturmaya başladı. Gaziantepspor karşısında ahım şahım bir futbol oynadıklarını söylemek çok zor ama skoru yakalarken de çok fazla zorlanmadılar. İbrahim Toraman'ın son goldeki topla deparındaki klasa hayran kaldım, kendisinden hiç beklemediğim bir asisti sanki her maç bu klasta oynuyormuş gibi rahatlıkla yaparken, Serdar Özkan'ın maç başından beri yapamadığını yaparak kendisine mini bir de ders vermiş oldu.

Önümüzdeki hafta kötü anılarla dolu maçlar oynadıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u İnönü'de ağırlayacaklar. Bu karşılaşmayı da kazandıkları takdirde uzun bir galibiyet serisi ve sonunda şampiyonluğu yakalayabilirler...

Hiç yorum yok: