3 Şubat 2009 Salı

Gönlü Juventus'ta...

Şenol Çilek Semih Şentürk'ün hem menejeri hem de avukatı. Geçen akşam telefonla katıldığı Futbolig Programı'nda Semih'in önceliği Fenerbahçe'ye verdiği ancak gönlünün Juventus'ta olduğunu söyledi.

Semih Şentürk için blog başladığından beri gerek satır aralarında gerekse O'na özel açtığım postlarda hep övgüyle bahsederim çünkü gerçekten hayranlık duyduğum futbolcuların arasındadır Semih. Bir forvette olması gereken hemen her tür özelliğe sahip olan oyuncu, kimi zaman Hırvatistan maçının son dakikasında yaptığı gibi kritik vuruşların soğukkanlı adamı olurken kimi zaman da Kocaelispor karşısında Güiza'ya attırdığı ince golle de 10 numara pozisyonun hakkını verir. Boyuna göre gayet iyi bir hava hakimiyeti var ve girdiği pozisyonların çoğunu golle sonuçlandırır. Yedek başlamasına rağmen EURO2008'de milli takımın en golcü iki oyuncusundan birisi olması da tesadüf değildir keza yedek forvet konumundayken Turkcell Süper Lig gol kralı apoletini de koluna takan gerçek bir yıldızdır Semih.

Maalesef ülkemizde kaleci pozisyonu hariç yerli futbolcuya en az değeri veren kulüp bana göre Fenerbahçe'dir. Biraz da geleneklerden olacak Fenerbahçe'nin forvetleri her daim çok paralar verilip alınmış yabancı futbolcular olur. Semih Şentürk'ün olayı ise aslında bir isyanın sembolüdür. Pierre Van Hoojdonk'ların, Marcio Nobre'lerin, Nicolas Anelka'ların, Mateja Kezman'ların, Daniel Güiza'ların arkasında yedek beklerken isminden her zaman bahsettirir, kendi takımında yeterli saygıyı göremese bile milli takıma seçilir ve işini yapar yani gol atar. Bu performansı da O'na yavaş yavaş Avrupa kapılarını açmaya başladı tabi. Sezon başında Atletico Madrid'in girişimlerinin olduğunu okumuştuk gazetelerde ancak Semih yine de ''Yuvam'' dediği Fenerbahçe'de kalmayı tercih etti fakat yuvasında değişen birşey yok. Ağzıyla kuş dahi tutsa Semih ilk onbire girmekte hala zorlanıyor, önündeki santrfor dökülürken hem de. O herşeye rağmen oyuna girdiği son Gaziantepspor maçında Alex de Souza'ya asistini yapıp takımını nispeten de olsa ipten almış oldu. Uğradığı haksızlıklar ayan beyan ortada olmasına rağmen nasıl bu kadar konsantre olabiliyor bu da ayrı bir konu gerçekten. Semih gerçekten bir Fenerbahçeli orası kesin. Yusuf Şimşek ya da Emre Belözoğlu gibi transfer olduğu takımın ''maskotu'' olmaktan öte bir adam. Juventus transferinin aslı var mı bilmiyorum ama Semih Şentürk'ün kaçıp kendisini kurtarması gerekiyor artık Fenerbahçe'den çünkü O'da bizde biliyoruz ki seneye Güiza bu kadroda olmasa dahi yerine mutlaka paralar saçılmış bir yabancı oyuncu oynayacak Fenerbahçe'de. Kendisi de yine sahaya sonradan girip ''Superman'' gibi davranmak zorunda kalacak. Ne diyelim artık: Kaç kurtul Semih!..

Hiç yorum yok: