27 Şubat 2009 Cuma

Şampiyonlar Ligi ''Round Of 16'' İlk Karşılaşmaları

Atletico Madrid S.A.D - FC Porto: 2-2

Fenerbahçe'nin grubundan Round of 16'ya kalan Porto kendi liginde zor günler geçiren Atletico Madrid deplasmanından istediğini alarak dönmeyi başardı. Fenerbahçe ile oynadığı maçları izlerken ülke olarak futbolunu beğenmediğimiz, sezon başında en büyük yıldızı Quaresma'yı Inter'e kaptıran Porto'nun bu başarısı küçümsenecek gibi değil. Bir de turu geçmeyi başarabilirlerse şayet bu sezon oynayacakları çeyrek final umduklarından fazlası demek olacak onlar için. Atletico Madrid ise kanayan yarasına bir türlü çözüm bulamıyor. Sezon başında Schalke'yi 4-0 yenen ve son torbadan girdiği gruptan çıkmayı başaran takımda ne tür bir sorun olduğunu ise gerçekten merak ediyorum. Maçın golleri Atletico Madrid adına Maxi Rodriugez ve Diego Forlan'dan gelirken Porto kendisine avantaj sağlayan golleri Fenerbahçelilerin de yakından tanıdığı Lisandro Lopez ile buldu.

Olympique Lyonnais - FC Barcelona: 1-1

Juninho'nun mükemmel frikik golüyle Lyon öne geçse de üstünlüğünü korumayı başaramayıp Henry'nin golüyle beraberliğe razı oldular. Şampiyonlar Ligi'nin en şanssız kurasını çeken takım onlar oldu bu sezon. Barcelona ile eşleşmek büyük bir dezavantajdı. Kaldı ki golü yemeyip maçı 2-0 bile kazansalar Camp Nou'da turu kaybedeceklerine bahse girerdim. İlk maçtan avantajı alıp evine dönen İspanyol temsilcisi bu turu geçecektir.

Arsenal FC - AS Roma: 1-0

Kendi liginde kötü günler yaşayan Arsenal ve İtalya'nın güçlü temsilcisi Roma'nın mücadelesinde Arsenal tartışmalı bir penaltı ile maçı tek golle kazandı. Roma yıllardır bu turun ötesine geçemiyor ve bu kez şanssızlıklarını kırmak için ''ölümüne'' mücadele edeceklerdir. İkinci maçın ne olacağı belli olmaz ama Arsenal hem ismiyle hem de Roma'ya göre biraz daha fazla tecrübesiyle bu turu geçecektir diye tahmin ediyorum ancak Roma'nın da en az Arsenal kadar şansı var bana göre. Unutmadan belirteyim bence ilk maçların ardından uzatmalara hatta penaltılara kalması en muhtemel eşleşme Arsenal - Roma eşleşmesidir. Arsenal'in penaltı vuruşunu ise Robin Van Persie'nin gole çevirdiğini ekleyeyim unutmadan.

Internazionale Milan - FC Manchester United: 0-0

ManU'nun Inter'i ezdiği ancak gol atamadığı bir doksan dakika izledik. Jose Mourinho'nun Alex Ferguson'a karşı sayısal olarak ciddi bir üstünlüğü bulunuyor (Kaynak: Omanim) ancak bu üstünlüğün Old Trafford'ta devam etmeyeceğini ilk maça bakarak söyleyebiliriz. Inter bu savunmasını devam ettirip maçı uzatmalara götürmeyi başarabilirse o zaman tura inanabilir belki ama bu futbol ve anlayışla ManU'dan turu koparmaları çok zor bir olasılık gibi duruyor.

Real Madrid - Liverpool: 0-1

Benayoun'un kafa vuruşu Real Madrid'in ipini çeken vuruş oldu. Maç 0-0 bile bitse avantaj Real Madrid'de diyebilirdim ancak zaten özellikle Şampiyonlar Ligi'nde çok zor gol yiyen bir takım olan Liverpool'a karşı hem de deplasmanda iki farklı galip gelmek imkansızdan öte olacak Real Madrid için. Liverpool ve hocası Benitez bu kupanın takımı olduklarını bir kez daha gösterdi tüm futbol dünyasına.

FC Chelsea - FC Juventus: 1-0

Ligde sadece 1 golü bulunan Drogba gol hasretine Şampiyonlar Ligi maçında attığı kritik bir golle nokta koydu. Aslında Chelsea golden sonra kaçırdıklarını değerlendirebilse işi ilk maçta bitirebilirdi. Şimdi söz sırası Juventus'ta ve kendi sahaları Della Alpi'de turu geçmek için herşeyi yapacaklar. Çok zevkli bir ikinci maçın bizleri beklediğine eminim.

Villarreal CF - Panathinaikos: 1-1

Gecenin en sürpriz sonucu El Madrigal'den geldi. Turu kolaylıkla geçeceğini düşündüğüm Villarreal Panathinaikos'a ilk maçta hem de kendi sahasında aldığı gollü beraberlikle takılıp turu son derece fazla bir oranda tehlikeye atmış oldu. Karagounis'in golüne Rossi ancak penaltıyla cevap verebildi ve bu gol ümitlerin canlı tutulmasına yardımcı oldu. Enteresan bir ikinci maç bizleri bekliyor.

Sporting Lisboa - FC Bayern Munich: 0-5

İşi ilk maçta bitiren tek takım Bayern oldu. Maçın başında rakibine pozisyonlar versede oyuna ısındıkça sahayı rakibine dar eden Bayern Munich Luca Toni'nin hat-trick yaptığı maçta Sporting Lizbon'u gole boğmayı başardı. Lizbon takımı ikinci maç için Almanya'ya geldiğinde maçtan çok Münih şehrinin güzellikleriyle daha çok ilgilenecektir kanımca. Bayern Munich'in kalan iki golü ise tanıdık bir isimden ''Ferrari Ribery''den geldi.

Hiç yorum yok: