20 Nisan 2009 Pazartesi

8. Mağlubiyet

En zor sezonlarından birisini geçiriyor Fenerbahçe hiç kuşkusuz, Ankaraspor mağlubiyeti sezona atılan havlunun temsili olurken, Emre Belözoğlu'nun da sakatlanmasıyla haftaiçinde oynanacak olan Sivasspor rövanşı için de tehlike çanları çalmaya başladı.

Volkan Demirel, Edu, Lugano, Gökhan Gönül, Alex de Souza, Semih Şentürk... İlk onbirde sahaya çıkan 6 adam Ankaraspor karşısında sakatlık ve cezalar sebebiyle sahaya çıkamadı. Gerçi Fenerbahçe bu sezon sakatlıklardan ve cezalardan en çok çeken takımlardan birisi oldu. Ta sezon başında Deivid'in ayağının kırılmasıyla başlayan kervana pek çok futbolcu dahil oldu, ilerleyen günlerde. Şampiyonlar Ligi'nden eleniş, lige belki de puan olarak olmasa da futbol olarak daha ilk yarıda havlu atış, Güiza ve Josico'nun istenen ve beklenen adamlar olmaması Fenerbahçe'nin saha içinde belini büken etkenlerdi. Emre Belözoğlu'ndan bile daha yeni yeni faydalanmaya başlamışlardıki yeni bir sakatlık haberi geldi Emre'nin sol baldırından. Sezon değerlendirmesini şimdiden yapmak istemiyorum ama hem yanlış transferler, hem sakatlık ve cezalar, hem de ''Dede'' ile yaşanan kan uyuşmazlığı işi bu noktaya kadar getirdi.

Fortis Kupası rövanşı gerçekten tehlike de Fenerbahçe için, bitik Ankaraspor karşısında şu performansı gösteren oyuncuların, futbol olarak düşüşte olan Sivasspor karşısında hareketlenmesi gerekecek, yoksa kupa ayağında da bir facia yaşanabilir.

Gökhan Emreciksin oyuna sonradan girdi ama gerçekten etkili bir futbol oynadı, hatta iddia ediyorum kendisine onbirde şans verilmiş olsaydı maçın skoru böyle bile olmayabilirdi. En azından sezon sonuna kadar kendisine sürekli onbirde şans verilmeli bence.

Sahanın en gereksiz ve saçma işlerinden birisi ise Deivid ile Uğur Boral'ın tartışmasıydı. Deivid'e sormak lazım işaret ettiği yere Uğur Boral depar atsa ne olur atmasa ne olur? Sahanın en gereksiz adamlarından birisi de Colin Kazım Richards'tı. Tabi ki Daniel Güiza ile birlikte ikisinin de bir an evvel ülkelerine gönderilmesi gerekiyor bence, özellikle Daniel Güiza'nın Emre'den gelen milimetrik pası kontrol şekli tamamen bir skandaldı! 14 milyon euroluk oyuncu topu öyle mi kontrol eder allah aşkına!..

Hiç yorum yok: