29 Nisan 2009 Çarşamba

Size Hakkımı Helal Etmiyorum!

Giray Kaçar, Trabzonspor'un sezon başında eski adıyla Gençlerbirliği Oftaşspor, yeni adıyla Hacettepe'den transfer ettiği genç bir yetenek. Trabzonspor'a stoper mevkisi için Song ve Egemen ile birlikte transfer edilen genç futbolcu sezon başından itibaren bu ikilinin ardında yedek beklemiş ve sayılı maçta Trabzonspor forması giymişti bugüne kadar.

Ersun Yanal, istifa ettikten ve istifası kabul edildikten sonra akşam idmanından önce oyuncularla veda etmek için bir toplantı düzenlemiş, duygusal anların ardından Ersun Hoca futbolcularına ''hakkınızı helal edin'' dediği sırada Giray Kaçar ortaya çıkmış ve ''Size hakkımı helal etmiyorum!'' demiş. Bu reaksiyon üzerine de Ersun Yanal eski öğrencisine ''Seni açıkyürekliliğinden ve dürüstlüğünden dolayı tebrik ediyorum'' diye cevap vermiş.

Hoca haklıdır, tebrik etmesinde tabi ki bir sakınca yok, hatta Giray'ı biz de tebrik edelim ancak madalyonun bir de diğer yüzüne bakalım. Giray her ne kadar yetenekli bir stoper olursa olsun, önünde oynanan iki tane stoper var. Bunlardan biri Rigobert Song. Kariyerini ve tecrübesini tartışmaya dahi gerek yok. Diğeri ise Bursaspor'dan gelen Egemen Korkmaz, yani Giray'ın forma için rekabet edeceği futbolcu. Giray dönsün aynaya baksın ve desin ki: ''Evet, ben bu Egemen Korkmaz'ı keser ve takıma girerdim ancak hoca hakkımı yedi''. Eğer böyle düşünüyorsa zaten Trabzonspor'da işi yok bu adamın. O bölgede sezon başından beri hakedenler oynadı ve bölge aksadığında da hoca Hacettepe maçında Song'u yanına alıp Giray'ı görevlendirdi. Kaldıki sezon içinde dahi özellikle Cale'nin aldığı cezalarda Ersun Hoca'nın Egemen'i sol beke çekip Giray'ın görev verdiği maçlar oldu. Yani sezon boyu tüm defans bölgesinin ilk altrnatifi oldu genç oyuncu.

Bence Giray Kaçar'ın bu davranışı kendisi için eksi bir puan oldu. Hacettepe'de oynarken Trabzonspor'a rüyasında dahi göremeyeceği paralara transfer olup, sonra da görevinden istifa etmiş bir hocaya diklenmek tamamen nankörlüktür başka birşey değil...

Hiç yorum yok: