15 Nisan 2009 Çarşamba

Bursaspor vs Ankaragücü

Bir taraftarın şanssız şekilde hayatını kaybetmesiyle başlayan ardından Beşiktaş'ın da katkılarıyla inanılmaz bir boyut alan Bursaspor ve Ankaragücü taraftar kardeşliği son oynanan lig maçında enteresan bir şekil aldı.

Hepimizin bildiği gibi Ankaragücü 16. sırada can çekişen bir takım pozisyonundayken, Bursaspor rakibine göre oldukça rahat ve UEFA Kupası kovalıyor. (Hep UEFA Kupası diye bahsediyorum ama kupanın ismi değişti, daha alışamadık) Bursaspor ve Ankaragücü taraftarı maç oynanırken bilinen kardeşliklerini tezahüratlarla dile getirirken, Bursaspor ikinci yarıda Volkan Şen'in golüyle 2-0'ı yakalıyor ve ne olduysa o zaman oluyor. Ankaragücü tribünlerinden ''Kardeşin düşüyor gözünaydın Bursa!'' tezarühatları yükseliyor ve Ankaragücü taraftarı boyunlarındaki Bursaspor atkılarını sahaya atmaya başlıyor, Bursaspor taraftarı bu harekete ıslıkla tepki veriyor ve ''Böyle olmaz Başkent, böyle olmaz'' tezahüratlarıyla Ankaragücü taraftarına tepki veriyor. Sonrasında Bursaspor taraftarı ''Bursa'nın Başkent'ten başka dostu yok'' tezahüratıyla gerilen ortamı yumuşatıyor. ''Yola gelen'' Ankaragücü taraftarı da maçın bitiminde kendi futbolcularına tepki gösterip, Bursasporlu futbolcuları tribüne çağırıp alkışlıyor.

Bu dostluk tabi ki devam etsin ancak maçların skorlarına etki etmesi hiç hoş olmaz, Bursaspor'u dürüst futbolundan dolayı tebrik ederim, yılların köklü kulübü Ankaragücü'nün ligden düşmesi ise kimselerin istemeyeceği nahoş bir durum olur kanımca...

Hiç yorum yok: