25 Nisan 2009 Cumartesi

Mikrofonlarımız Sivas'ta...

29. hafta zirvenin en kritik maçlarından birisine sahne olacak birazdan. Trabzonspor ligin ilk yarısında kendi sahasında 0-0 berabere kaldığı lig lideri Sivasspor ile bu kez Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Ligin 57 puanlı lideri olan Sivasspor son zamanlarda bir performans düşüklüğü yaşasa da kendi sahasında oynadığı maçlarda minimum puanı kaybederek liderliğini bugüne kadar korumayı başardı. Trabzonspor ise deplasmanlarda aldığı başarılı sonuçlara rağmen kendi sahasında oynadığı üstüste 4 maçtan 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet çıkarıp şampiyonluk şansını zora sokmuştu. Şimdi Sivasspor ile olan 4 puanlık farkı kapatmak için sezonun en büyük şansı Trabzonspor'un eline geçti. Şayet Trabzonspor bu maçı kazanmayı başarabilirse Sivasspor ile arasındaki puan farkını bire indirip, ikili averajda da rakibine üstünlük sağlamış olacak. Sivasspor kazanırsa şampiyonluk yolunda çok ama çok büyük bir adım atmış olacak. Bu kritik karşılaşma için muhtemel onbirler ise:

Sivasspor:

Michael Petkovic
Bilica
Murat Sözgelmez
Abdurrahman
Hayrettin Yerlikaya
Musa Aydın
Sezer Badur
İbrahim Dağaşan
Murat Erdoğan
Mehmet Yıldız
Herve Tum

Trabzonspor:

Tony Slyvia
Rigobert Song
Egemen Korkmaz
Serkan Balcı
Hrvoje Cale
Hüseyin Cimşir
Selçuk İnan
Alanzinho
İbrahima Yattara
Gustavo Colman
Gökhan Ünal

şeklinde ancak Bülent Uygun sahaya daha sürpriz bir kadroyla çıkabilir. Sivasspor'ta sakatlığı devam eden stoper Sedat Bayrak ile ön libero Kanfory Sylla'nın bu maçta kadroda olmayacakları söylendi. Trabzonspor'da ise Umut Bulut'un bir sakatlığı var ancak tahminimce oynamasına engel değil.

Sivasspor'un meşhur ''önce durdur sonra vur'' gibi bir taktiği Trabzonspor'un üstünde deneyip denemeyeceğini tahmin edemiyorum açıkçası. Baskı kurmak isterlerse arkada verecekleri açıkları değerlendirmek için Yattara ve Alanzinho hazır kıta halindeler. Son haftalarda performansı bir hayli düşen Mehmet Yıldız'ı savunmak için Egemen Korkmaz biçilmiş kaftan ancak geriden iyi çıkışlar yapan Tum ve Musa Aydın'ı daha atağa katılmadan kesme işi özellikle Hüseyin'e zor anlar yaşatabilir. Beraberlik nispeten Sivasspor'un işine daha çok yarayacağı için kontrollü oynaması gereken ekip Yiğidolar bana göre ancak Bülent Uygun şampiyonluk yolunun Trabzonspor'u yenmekten geçtiğini de düşünüyor olabilir. Trabzonspor için ise mağlubiyet şampiyonluk şansının bitmesi, beraberlik pamuk ipliğine bağlanması demek. Bu yüzden kaybedecek pek fazla birşeyleri yok. Gökhan Ünal'ın bu maçta ilk onbir olmasına kesin gözüyle bakıyorum ve bütün sezonun acısını bu maçta çıkarmasını umuyorum

Trabzonspor'un bu karşılaşmayı kazanıp şampiyonluk ve şampiyonlar ligi şansını devam ettirmesi en büyük dileğim ancak aksi bir sonuçta şimdiden belirtmek isterim : Teşekkürler çocuklar!..

Hiç yorum yok: