13 Nisan 2009 Pazartesi

Kral Çıplak!

İlk 30 dakika geçtiğinde sahada izlediğim futbola hayretle bakıyordum. Bir Galatasaray - Fenerbahçe maçında bir tarafın diğer tarafı bu kadar ''ezdiği'' bir başka derbi hatırlamıyorum. Galatasaray, sağdan, soldan, ortadan inanılmaz bir baskıyla Fenerbahçe'yi sürklase ederken, Harry Kewell'ın komutasında gole an be an yaklaşmaktaydı ki o sıralar canlı bahis oynama imkanım olsa galibiyet için varımı yoğumu Galatasaray galibiyetine yatırabilirdim. Yarım saat geçtikten sonra Fenerbahçe'de biraz biraz toparlanma ve rakip kalede gözükme alametleri başlasa da Galatasaray ''kazanmayı isteyen taraf'' olmaya devam etti. Türkiye'de oynayan hiç kuşkusuz en iyi stoper olan Diego Alfredo Lugano ve Emre Belözoğlu ile ayakta kalan Fenerbahçe karşısında Galatasaray oyun üstünlüğünü elinde bulundursa da final paslarını yapmayı beceremeyince (özellikle Milan Baros inanılmaz bencil oynadı) taraftarını ayağa kaldıracak bir gol pozisyonuna dahi giremedi. İlk yarının en önemli detaylarından birisi ise kendisine yapılan mükemmel ortayı, göğsü ya da karnı yerine elleriyle durdurmayı tercih eden ve bu önemli pozisyonu başlamadan bitiren Daniel Güiza'nın acemice hareketiydi.

İkinci yarıda da 60. dakikadan itibaren orta sahalar düşmeye başlayınca iki takımda pozisyon şansları bulmaya başladı ve Fenerbahçe özellikle o dakikalarda kaptanını çok aradı buna eminim. Araya atılacak bir iki top Galatasaray'ın böğrüne hançer gibi saplanabilirdi. Etkisiz bir forvet olan Güiza'nın yanında Semih'te gününde olmayınca ilerde top tutamayan Fenerbahçe durdurmayı başardığı ezeli rakibini vuramadı.

Bu sonuçtan sonra hem Fenerbahçe hem de Galatasaray liderin 8 puan gerisine düşmüş oldular. Beşiktaş'ı da 7 puan geriden takip ediyorlar. Tüm bunların ışığında bu iki takımdan herhangi birinin bırakın şampiyon olmayı, şampiyonlar ligi elemelerine kalması bile mucize olur bu saatten sonra. Fenerbahçe kupa ayağından, Galatasaray'da fikstür avantajıyla üçüncülüğü kovalayıp, lig statüsünden gelecek sezon ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil ederler muhtemelen...

1 yorum:

fatih çimen dedi ki...

oley oley oley oley şampiyon BEŞİKTAŞ