4 Nisan 2009 Cumartesi

Puan Denemesi

Yarın akşam şampiyonluk umudunu son iki haftada bir puan alarak zora sokan Fenerbahçe ile Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de 10 kişiyle devirip ligdeki konumunu ''rahatlatan'' Eskişehirspor saat 19:00'da Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Bana göre haftanın en ilginç maçı bu karşılaşma olacak. Fenerbahçe'nin bu sezon en iyi performans gösteren oyuncusu olan Lugano ve yanında Emre Belözoğlu'nun yokluğunda Eskişehirspor'da ise geçen hafta Galatasaray maçında kırmızı kart gören Nadarevic cezalı oyuncular olarak forma giyemeyecekler. Fenerbahçe'de ayriyetten Alex de Souza'nın da sakatlığı yüzünden maça çıkıp çıkmayacağı belli değil.

Galatasaray'ı devirmeyi başaran Eskişehirspor bu iki önemli deplasmandan zaten 3 puan çıkarmış oldu bile. Bu hırs ve moralle Fenerbahçe karşısında da puan ya da puanlara ulaşmaları çok uzak bir ihtimal değil. Aragones hala Semih'i mi yoksa Güiza'yı mı ilk onbir çıkaracağını düşünsün, Eskişehirspor ligin en iyi hücum hatlarından birine Youla ve Batuhan ile zaten sahip durumda. Birbirlerini tamamlayıcı özellikleri bulunan bu iki futbolcu Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşatacaktır bundan hiç kuşkum yok ancak Fenerbahçe de bilinen kalitesiyle maçı kazanıp şampiyonluk ümidini korumak isteyecektir hiç kuşkusuz.

Eskişehirspor kazandığı takdirde kümede kalma yolunda büyük bir avantajı cebine koyarken, Fenerbahçe ise kazanıp şampiyonluk yolunda kayıp vermek istemeyecektir. Bakalım bu ''ilginç'' mücaleden hangi takım karlı çıkacak?..

Hiç yorum yok: