27 Nisan 2009 Pazartesi

Radikal Kararlar Arefesinde...

Kardeş blog kaç zamandır elini ayağını çekti futboldan, kendisini tamamen voleybola, basketbola verdi çünkü Admin'in taraftarı olduğu kulüp o platformlarda çok daha başarılı bu aralar. Bir Fenerbahçeli için en zor şey futbol yazmak hiç kuşkusuz son dönemde...

Ankaragücü maçı Fenerbahçe açısından ağırlıklı prestij, biraz da ''umuda yolculuktu'' aslında. Haftaiçinde lig liderinden alınan Fortis finali vizesi büyük bir rehavet getirmiş olmalı ki tepeden tırnağa tel tel döküldü sahada çubuklu formalı oyuncular, stada gelen taraftarların alay konusu oldular, Aziz Yıldırım'dan nefret eden grubun ekmeğine yağ sürdüler. Ankaragücü kendisine lazım olanı ve rakibinin durumunu biliyordu. Zorlanmadan aldı 3 puanı Fenerbahçe'den. Maç 1-0'ken Güiza'nın kaçırdığı gol ise bana göre İspanyolun biletini kesti. Milli takımında ''tazı gibi'' koşup nefis asistini yaparken gösterdiği beceriyi bu pozisyonda da göstermeliydi.

Sezon başından beridir Fenerbahçe için hep aynı şeyleri yazıp çizdiğimizden yeniden ''boş laflar'' etmek istemiyorum. Sadece benim gözümden Fenerbahçe'nin ilk etapta yapması gerekenleri sıralamak isterim:

1- Luis Aragones gönderilmeli.
2- Daniel Güiza gönderilmeli.
3- Colin Kazım Richards gönderilmeli.
4- Josico gönderilmeli.
5- Uğur Boral gönderilmeli.
6- Volkan Demirel gönderilmeli.
7- Aziz Yıldırım başkanlığa devam etmeli.
8- Hakan Bilal Kutlualp gibi futbolcudan ve transferden anlayan yöneticiler kulübe yeniden kazandırılmalı.

Bunlar ilk etaptaki acil radikal kararlar olmalı bana göre. Geçen senenin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti takımı ile bu sezonki ''acıların takımını'' bırakın karşılaştırmayı, aynı kareye koymak bile cız ettiriyordur herhalde Fenerbahçe taraftarlarının yüreğini...

Son sözüm ise hakeme olacak. Hadi o penaltıyı hem de gözünün önünde uydurdun eyvallah ama Önder'e neden sarı kart gösterdin allahın adını verdim izah et, Can Arat kenarda paslanmasın diye mi? Düşene bir tekme de sen vurdun ya vallahi helal olsun sana!!!

Hiç yorum yok: