23 Nisan 2009 Perşembe

Play-off...

2008-09 sezonu NBA Playoffları başlayalı epey bir zaman oldu ancak yoğunluktan ve buna bağlı zamansızlıktan değinmeye bir türlü vaktim olmadı. Sezon başı anketinde şampiyonluğun en büyük favorisi olarak San Antonio Spurs'u seçmiştik. Zaman zaman NBA haberlerine blogda yer versem de futbol ağır bastığı için hep ikinci planda kaldı çok sevdiğim NBA. Önce şimdiye kadar oynanan birinci tur maçlarından çıkan seri skorlarına bir göz atalım:

DOĞU KONFERANSI:

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons: 2-0

Boston Celtics - Chicago Bulls: 1-1

Orlando Magic - Philadelphia 76'ers: 1-1

Atlanta Hawks - Miami Heat: 1-1

BATI KONFERANSI:

Los Angeles Lakers - Utah Jazz: 2-0

Denver Nuggets - New Orleans Hornets: 2-0

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks: 1-1

Portland Trail Blazers - Houston Rockets: 1-1

4 maç kazanan takımın tur atlayacağı eşleşmelerde an itibariyle ilk göze çarpan unsur saha dezavantajıyla başlayan sekiz takımdan beş tanesinin deplasmanda kazandıkları maçlarla saha avantajlarını ellerine geçirmiş olmaları. Eşleşmelere tek tek göz atalım:

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons: Yılların Pistons'ı Chauncey Billups'u Denver'a gönderip, Iverson'ı aldıktan sonra play-off'a bile zor kapağı atabilen bir takım haline geldi. Cleveland Cavaliers'in ''megastarı'' LeBron James bu sezon şampiyonluğu herşeyden çok istiyor ve bana göre Cleveland Detroit'i çok rahat bir şekilde eleyecektir.

Boston Celtics - Chicago Bulls: Son şampiyon kendi sahasında bir maç kaybedip saha avantajını kaptırmış olsa bile Michael Jordan'dan sonra yavaş yavaş kendine gelen Chicago Bulls'u elemeyi başaracaktır.

Orlando Magic - Philadelphia 76'ers: Bana göre play-offların en zayıf halkası olan 76'ers deplasmanda Orlando'dan bir maç koparmayı başardı. Bu mağlubiyete rağmen Orlando Magic'in seriyi 4-1 kazanacağını tahmin ediyorum.

Atlanta Hawks - Miami Heat: Denk güçlerin mücadelesi diyebileceğimiz eşleşmede kesinlikle bir favori yok. Seri muhtemelen 4-3 sonra erecektir ancak burdan çıkacak takımın konferans finali oynaması çok zor bir ihtimal bence.

Los Angeles Lakers - Utah Jazz: Bana göre şimdiden bitmiş bir seri. Büyük mucizeler olmazsa L.A Utah'ı süpürecektir.

Denver Nuggets - New Orleans Hornets: Denk güçler gibi görünselerde, Denver Nuggets kendi sahasında oynadığı iki maçı da kazanarak psikolojik saha avantajını da elinde tutmayı başardı. Deplasmanda kazanacağı bir maç Nuggets'a turu getirecektir ancak Chris Paul'un bu işin peşini kolay bırakacağını sanmıyorum.

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks: Eski günlerini mumla arayan Dallas, San Antonio deplasmanında sürpriz bir galibiyete imza atarak rakibini zorlayacağını gösterdi. Tabi ki en büyük dileğim gönül bağımında olduğu San Antonio'nun Dallas'ı elemesi ancak Tolga'nın takımı Dallas'ın da işin peşini bırakmayacağı daha ilk maçtan belli oldu.

Portland Trail Blazers - Houston Rockets: Ben T-Mac ve Ming Yao'nun play-off'ta biraz daha ilerlemesini istiyorum. Güçlü rakipleri Portland'dan kopardıkları bir deplasman galibiyeti ve saha avantajı bakalım işlerini görecek mi?

Hiç yorum yok: