6 Nisan 2009 Pazartesi

Koca Yusuf

Büyük bir meşale organizasyonuyla takım otobüsünü İnönü Stadyumu'na girişte karşılamak isteyen taraftara, polisin biber gazıyla müdahele edip, 1 mayıs provası yapmasıyla, tribündeki tansiyonu had safhada başladı karşılaşma. ''Şampiyonluğa inanmış Beşiktaş'' ile ''Amaçsız'' Kayserispor kozlarını paylaşmak için İnönü'nün zeminine çıktılar.

Tello'nun neden yedek beklediğini anlamadığım sistemde Bobo,Nobre'nin partnerliğini yaparken, birkaç aydır futbolun ne olduğunu unutan Serdar Özkan ilk onbir çıkmıştı sahaya. Fabian Ernst gerçekten hayranlık uyandıracak bir futbolcu. Bu kadar çalışkan, sezgisi ve oyun zekası yüksek, mücadeleci bir futbolcuyu herhalde uzun zamandır Türkiye'de izlememiştik. Serdar Özkan'ın maç boyunca yaptığı tek olumlu hareketin semeresini Yusuf'un vuruşuyla aldı Beşiktaş. Skor üstünlüğünden sonra da zaten maç bitti bir anlamda çünkü Kayserispor'un ne kadar ''gol kaydına muaffak olamayan'' bir takım olduğunu cümle alem biliyordu. Bir de üzerine Ali Turan kırmızı kart görünce, maçın bir esprisi kalmamış oldu. Bundan sonrası Bobo'nun kaçırdığı ''jeneriklik'' gol pozisyonlarının irdelenmesinden ibaretti. Unutmadan Ekrem Dağ'da çok spektaküler bir oyun oynadı, bunu da eklemek lazım.

Kayserispor'un, ''Youtube''da videosunu izleyip kullandığı korner ise evlere şenlikti. Cangele korneri atarken topa iki defa dokundu, yan hakem oralı bile olmadı, ne olduğunu nasıl olduğunu kimsecikler anlayamadı. Kayserispor daha önce denenmiş bir versiyonu olmasına rağmen bu ''çakallığı'' eline yüzüne bulaştırdı takım olarak. Geriye ise basına malzeme olsun diye ''kural hatası mı değil mi?'' polemiğini bıraktılar.Bence olay çok basit aslında. Maçı Beşiktaş kazandığına göre (yani mağdur olmadığına göre) mesele yok. Kural hatası dahi olsa maçın tekrarlanmasına gerek yok.

Devre arasında Trabzonspor'un elinden alınan Yusuf attığı golle maçı kazandırmayı başardı. Zaten Yusuf'ta böyle maçlar, böyle anlar için transfer edilmişti. Utandırmamış oldu kendisine güvenenleri, şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı Beşiktaş. Haftaya kazanıp, Galatasaray - Fenerbahçe derbisini rahat bir şekilde izlemek isteyeceklerdir. Sivasspor'un tecrübesi yetmezse ve acemilik ederlerse, Beşiktaş ''kenter'' bir şekilde şampiyon olur. Ligin gidişatı şekillenmeye başladı yavaş yavaş...

1 yorum:

omanim dedi ki...

tello milli maç içi şili de idi.şile değil ha şili.uzun bir uçak yolculuğundan sonra perşembe ya da cuma gecesi vardı istanbula o yüzden yedekti.ernst için transfer olduğu zaman yazdıklarımı da unutmayalım sayın arkadaşlar.okumamış olanlar varsa geriye dönüp okusunlar postun altını:)))