17 Nisan 2009 Cuma

Avni Aker Kabusu Sona Erecek mi?

Önce Denizlispor'a 2-0 kaybetti Trabzonspor kendi sahasında, ardından deplasmanda alınan 1-0'lık Antalyaspor galibiyeti ile yaralar bir nebze olsa da sarılmış oldu. Denizlispor maçı herkes için bir nevi ''kaza kurşunuydu'' ve olabilecek bir sonuçtu. Denizlispor'dan sonra çıkılan ikinci Avni Aker maçında rakip bu kez Giray Bulak'ın takımı Konyaspor'du. Kratochvil'in attığı golle maç 1-0 kaybediliyor ve o hafta ikincilik koltuğu Beşiktaş'a teslim ediliyordu. Kabus bunlarla bitmedi, bir sonraki hafta eksiği ve cezalısı bol, UEFA Kupası maçı nedeniyle tam konsantrasyon sağlayamayan ve maçın sonlarında bir kişi eksik oynayan Galatasaray'la güç bela 2-2 berabere kalındı ve son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan 0-0'lık beraberlikle bugüne gelindi. Trabzon'da oynanan son 4 maçın faturası 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle yalnızca 2 puan olarak kesildi. Alınabilecek 12 puandan yalnızca 2 tanesine sahip olabildi Trabzonspor, arada Gaziantepspor deplasmanında alınan mağlubiyetle de zirve yarışında bir ara beşinciliğe kadar düşen Trabzonspor şimdi üçüncü sırada liderin altı puan gerisinde kendi sahasında küme düşmeme mücadelesi veren Gençlerbirliği'ni ağırlıyor.

John Carew'i andıran oyun stiliyle Kahe, ligin ikinci yarısının hemen başında yaptığı hat-trickle dikkat çeken James Troisi, yılların tecrübesi Mehmet Nas, gizli forvet Mustafa Pektemek gibi etkili oyunculara sahip olan Gençlerbirliği'nin şiddetle puan ya da puanlara ihtiyaç duyduğu maçta Ersun Yanal'ın tercih edeceği onbir muhtemelen:

Tony Slyvia
Egemen Korkmaz
Rigobert Song
Serkan Balcı
Hrboje Cale
Selçuk İnan
Hüseyin Cimşir
Alanzinho
İbrahima Yattara
Gustavo Colman
Umut Bulut

şeklinde olacak. Geçen hafta değişen rotasyondan ve sistemden haftaiçinde bahsetmiştim. Ersun Yanal'ın farklı kazanan takımını bu hafta da değiştireceğini düşünmüyorum. Erken gelebilecek bir gol oyunu Trabzonspor adına rahatlatma adına yardımcı bir unsur olabilecekken, Gençlerbirliği ilk golü bulursa tahminimce puan ya da puanları Avni Aker'den götüren takımlar kervanına katılacaktır.

Sivasspor'la 6, Beşiktaş ile 5 olan puan farkının bu haftadan sonra açılması demek, pamuk ipliğine bağlı olan umutların tamamen tükenmesi anlamına gelecek, özellikle de Sivasspor'un Konyaspor deplasmanında ve Beşiktaş'ın da ''dişli'' Bursaspor karşısında puan kaybı ihtimallerinin uzak olmadığı ihtimali hesaplara katılırsa. Herşeyden önemlisi sonraki hafta Sivasspor deplasmanında alınacak bir galibiyetle, ikili averajdaki üstünlükte hesaplandığında, liderle aradaki farkın kalan 5 hafta da yalnızca bir maça inecek olması, tecrübesiz Sivasspor'un biraz daha paniklemesine neden olabilir. Gerçi bu hesapların yapılabilmesi için öncelikle bu akşam Gençlerbirliği maçının kayıpsız atlatılması gerekiyor.

Saat 20:00'de başlayacak olan maçın ardından az önce yaptığım ''ince hesaplar'' üzerinde daha somut sözler söyleyebileceğiz...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

dzeltme:arada birde antep mağlubiyeti vardı