29 Nisan 2009 Çarşamba

Başardılar...

2 sezondur play-off ilk turunu geçemeyen Dallas Mavericks, güçlü rakibi San Antonio Spurs'u 4-1'lik seri skoruyla geçerek adını konferans yarı finaline yazdırmayı başardı.

Serinin ilk maçını deplasmanda kazanıp saha avantajını eline geçiren Mavs, ikinci maçı kaybetmesine rağmen, kendi evinde oynadığı üçüncü ve dördüncü maçları kazanarak tekrar AT&T Center'a yani rakibinin sahasına döndü. Son çeyreğine 15 sayı farkla önde girdiği maçı 106-93 kazanan Dallas Mavericks aynı zamanda büyük bir başarıya da imza atmış oldu. Takımın yıldızı Dirk Nowitzki karşılaşmayı 31 sayı, 9 ribaund ve 3 asistle tamamlarken, Tim Duncan'ın 30 sayı 8 ribaund ve 2 blokluk performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

2000 yılından beridir ilk kez playoff ikinci turunu göremeyen San Antonio Spurs'un elenmesine gerçekten çok üzüldüm ancak yapacak birşey yok, yeni sezonda Duncan, Parker ve Ginobili'nin etrafını yeniden şekillendirmek gerekecek.

Son söz Tolga'ya: Biz şampiyonluklara doymuş bir camiayız kardeşim, başarında bir kez şampiyon olun bari önünüzü de açmışken :)

Hiç yorum yok: