5 Ekim 2008 Pazar

Çekirge!

Konya'ya lider giden Trabzonspor biraz da şansının yardımıyla deplasmanda rakibini 3-2 mağlup ederek, liderliğini korumayı başardı.

Karşılaşmaya rakibine oranla daha derli toplu başlayan bordo-mavili ekip Serkan Balcı'nın güzel ortasına iyi yükselen Umut Bulut'un kafa golüyle öne geçmeyi başardı. Golden sonra rakibinin üzerine biraz daha fazla gitmeye başlayan ve soldan Kaue da Silva ile sağdan Erdal Kılıçaslan ile etkili ataklar geliştiren Konyaspor ilk golünü kornerden gelen topta oluşan karambolde Veysel Cihan ve Fahri Tatan'ın ''ortak'' vuruşundan buldu. Golden iki dakika sonra soldan etkili gelişen atakta Kaue da Silva'nın yerden sert ortasına ayak koyan Veysel Cihan Konyaspor'u bir anda öne geçirdi. Golden sonra panikleyen ve dağılan Trabzonspor karşısında Konyaspor Erdal Kılıçaslan'ın üst direkte patlayan şutuyla farkı ikiye çıkarma şansını da yakaladı ancak bunda başarılı olamadı. Devre 2-1 Konyaspor üstünlüğüyle biterken Trabzonspor'un ikinci yarıda maçı kazanabilmek için ekstra bir şeyler yapması gerektiği ortadaydı.

İkinci yarıya Trabzonspor daha istekli ve arzulu başladı. 57. dakikada Isaac Promise Serkan Balcı'nın pasında sert bir şutla ağları bulurken iki dakika sonra yine bu ikilinin organizasyonuyla Isaac'in diğer golü geldi. Bu iki golden önce maçın kırılma anı hiç kuşkusuz Veysel Cihan'ın direkte patlayan kafa şutuydu. Trabzonspor 3-2'yi yakaladıktan sonra ciddi kontrataklar geliştirip farkı arttırma şansları yakalasa da bunları değerlendiremedi. Konyaspor'da kendisine gereken beraberlik golünü bulamayınca Trabzonspor haftayı lider kapatmayı başardı.

Geçen hafa Antalyaspor karşılaşmasında ikinci yarının ortalarında geriye düşmesine rağmen mücadeleden vazgeçmeyen ve 7 dakikaya iki gol iki de mutlak gol pozisyonu sığdırıp maçı kazanan Trabzonspor bu hafta da Konyaspor karşısında devreyi geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda maçı çevirecek pozisyonları bulup gole çevirmeyi başardı. İki haftadır şansında yanımızda olduğu gerçeğini gözardı etmememiz gerekiyor. İyi futbolu geçen hafta da pek oynayamamıştık ancak bu hafta uzun süreli bocamalarla iyi futboldan uzak kaldık. Serkan Balcı'nın futbol zekası son derece düşük ama yaptığı 3 asist gerçekten etkileyiciydi. Gökhan Ünal ve Gustavo Colman inanılmaz kötü oynadılar. Tayfun Cora bu takımın oyuncusu değil sanki ama Serkan Balcı'dan daha iyi savunma yaptığını söyleyebiliriz. Isaac Promise'yi Türkiye'ye getiren İlhan Cavcav'a sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum buradan, Isaac Antalyaspor maçında Umut'a bir asist yapmıştı, bu hafta iki gole imza atarak her geçen hafta formaya ısındığını gösterdi.

Milli maç arası var önümüzdeki hafta, ardından Galatasaray'ı kendi sahamızda ağırlıyoruz. Çok enteresan bir maç bizleri bekliyor ve bunun için iki hafta sabretmemiz gerekecek...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk defa bu sezon trabzonsporun yanına şans faktörünü alarak yoluna devam ediyor ama bu arada herşeyi şansa bırakmamak gerekiyor kendilerine biran önce çeki düzen vermemeliler milli arayı iyi değerlendirip gs maçında iyi futbol ortaya koymamlılarkı bu takımın buralara tesadüfen yada ilerde doğabilecek bütün dedikoduları ortadan kaldırsınlar...