20 Ekim 2008 Pazartesi

Türklere Nasıl Futbol Oynadığımızı Göstereceğiz!

Arsene Wenger 1996 yılından beri yani 12 sezondur Arsenal'in başında olan bir teknik direktör. Kendisini öyle çok fazla tutmam. 12 yılda sadece 3 şampiyonluk getirebildi Arsenal'e. UEFA Kupası finallerini bir kaç kez kaybetti, uluslararası alanda da öyle büyük başarılara imza atamadı. Namağlup şampiyon olduğu sezon dışında da spektaküler bir Arsenal başarısı ya da hegemonyası göremedik.

Fenerbahçe maçıyla ilgili yorumunda ''Türklere nasıl futbol oynadığımızı göstereceğiz'' şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklama her yere çekilebilir aslında ancak Fenerbahçe'nin de içinde bulunduğu kötü durumu göz önüne alarak yapılmış gibi duruyor. Aslında geçtiğimiz hafta ''UEFA Kupası kaldırılmalı'' şeklinde talihsiz bir beyanatı daha olmuştu. Geçen sezon ise Slavia Prag ve Beşiktaş için ''Bu tip takımlar Şampiyonlar Ligi'ne alınmamalı'' demişti. Son derece mütevazi bir yapıya sahip gibi dursa da ara sıra bu tip ''sivri'' açıklamalar yapabiliyor Fransız Hoca. Yazdığım üç demeçte bana fazlasıyla ''itici'' geldi. ''Türkler'' ibaresi çok canımı sıkıyor, böyle söylenince sanki ''Marslılar ya da ucubeler'' gibi duruyor. Yahu oynayacağınız takım Fenerbahçe. Neden bu şekilde hitap etmezler hiç anlamıyorum. Türkler zaten Arsenal'in nasıl futbol oynadığını biliyor ayrıca, bir sürü de fanları var Türkiye'de. BATE Borisov, Anorthosis Famagusta ve Aalborg gibi takımlarda haklarıyla elde ettikleri Şampiyonlar Ligi vizeleri için utanmalılar Arsene Wenger'in demecini baz alıp. UEFA Kupası kaldırılırsa bunun Avrupa Futbolu'na ne tür bir fayda getireceğini de merak ediyorum açıkçası.

Ahmet Çakar'ın tabiriyle: Eeeeeeeeeeeey Arsene Wenger; dikkat ette Türkler göstermesin sana nasıl futbol oynadıklarını Salı akşamı!!!

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu tür eziklikler yakışmıyor artık bize, bunları aşmamız lazım. Ne demişse demiş, bize ne, biz işimize bakalım. Vatan millet sakarya edebiyatıyla, ezikliklerle hiç bir yere varılamayağını gördük senelerdir. Benzer tavrı bizim ülke insanımız ve basınımızda zamanında San Marino için yapmıştı. O zaman kendimizi suçladık mı bunu yaptığımız için?

Adsız dedi ki...

valla yıllardır bizim takımlar avrupa takımlarıyla oynar durur.hayatımda hiçbir zaman fenerbahçe dışındaki anadolu takımları hariç türk takımlarını desteklemedim.yani fenerbahçe galatasaray ve beşiktaşın hiçbir maçında kazanmalrını istemedim.arsenal galatasaray maçını izlerken benimle birlikte arsenalı destekleyen beşiktaşlı ve fenerbahçeli arkadaşlarımın penaltılarda türklük duygularının kabararak saf değiştirmesine rağmen ben son penaltıya kadar arsenalli kalıp üzüntülü gecemi içki içip teselli olarak sonlandırdım.onlar 3 büyükler. türkiyede astıkları astık kestikleri kestik istedikleri gibi at koştururlar.hakemler lehlerine karar verdimi ses yok alehlerine verdimi yandı mhk yandı federasyon başkanı.federasyon başkanını maymuna çevirirler(haluk ulusoy hariç o zaten safkan maymundu).hakem bir faul verir 8 kişi hakemin etrafını sararlar.zaten rakipler onlardan zayıf birde hakem devreye girdimi yandı rakip takım show yaparlar.ammaaaa avrupaya gidince işler tersine döner rakipte senden güçlü hakemde senden yana değil.saçma sapan bi sarı kart çıkarınca bırak 8 kişiyi kartı gören bile yanına yanaşamaz.türk futbolu avrupada neden başarılı olamıyomuş...e alıştırırsan adamları burda bedavaya orda şaşırır tabii.bende bunlar orda bu muameleyi görüpte hüsran yaşayınca zevkten dört köşe oluyorum.salı arsenale perşembe olimpiakosa sonsuz başarılar....

Unknown dedi ki...

Türkiye - Gürcistan milli maçında trabzon tribünlerinde o maymunun posterleri açılmıştı ama bilmem hatırlarmısın. Ulusoysuzun cimboma şampiyonluk, Beşiktaş'a türkiye kupası, trabzonuda küme düşmekten kurtarmasını zihinler unutmaz. Fırıncı gani usta ve galati otel skandallarını büyük keyif ve mutluluk içinde seyretmiştim bende. Medrano sirkinden bile daha eğlenceliydi...

Adsız dedi ki...

valla trabzon tribünlerinde beyinsiz yaratık çok var en fazlasıda ordadır hatta. tabi bende fenerli ya da galatasaraylı yada beşiktaşlı olsam trabzonu tutmazdım avrupa maçlarında tutanlarda fanatik olmayıp vatan millet sakaryacılar.onlarınkide ayrı bi saçmalık zaten.

Unknown dedi ki...

Haklısın. Dünyada da bu böyle zaten. Ezeli rakipler, avrupa kupalarında hep şehirlerine veya ülkelerine gelen konuk takımı destekler. Roma-Lazio, Liverpool-Everton, Mılan-Inter, Real-Barca taraftarları ve daha sayısız nice örnek... Milli duygular sadece milli takımla sınırlı kalmalıdır. Ezikliği atabilmek ve bazı şeyleri aşabilmek çok büyük bir adım olacaktır.