30 Ekim 2008 Perşembe

Sezon Başladı...


Geçen sezon Boston Celtics'in şampiyon olarak tamamladığı NBA dün sabaha karşı oynanan maçlarla yeni sezona başladı.

Son şampiyon Boston Celtics kendi sahasında ağırladığı LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers'i 90 - 85'lik skorla geçerek ilk maçından galip ayrılmayı bildi. Maç boyunca Cavs'a karşı zorlanan Paul Pierce'in takımı ilk devreyi geride kapatsa son dakikalarda yapılan taktik faulleri sayıya çevirerek karşılaşmadan galip ayrılmayı bildi. Geçen sezon finallerin en değerli oyuncusu seçilen Paul Pierce karşılaşmayı 27 sayı 4 asist ve 3 ribaund ile kapatırken, genç Rajon Rondo ise 14 sayı 6 asist 5 ribaund ve 3 top çalmayla oynarken, süperstar Kevin Garnett ise 11 sayıda kaldı.

Açılış gününün ikinci maçında Los Angeles Lakers Staples Center'da ağırladığı rakibi Portland Trail Blazers'i 20 sayı farkla 96 - 76 yenerek ilk maçında galibiyetle tanıştı. Kobe Bryant karşılaşmayı 23 sayı ve 11 riband ile ''double double'' yaparak tamamladı. Pau Gasol 15 sayı kaydetti ve bu sayıların tamamını ilk yarıda attı. Trail Blazers'ta geçen sezon drafttan bir numara olarak seçtikleri Greg Oden faciası yaşandı. Geçen sezonun tamamını ''injury list''te geçiren genç pivot dünkü karşılaşmada da ilk yarının sonunda dizinden sakatlanarak oyunu terk edip hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Günün son maçında ise Chicago Bulls United Center'da ağırladığı rakibi Milwaukee Bucks'ı 108 - 95 yenerek sezona iyi başlayan takımlar arasında yer aldı. Kirk Hinrich, Luol Deng, ve Ben Gordon gibi kaliteli oyuncularını elinde tutmayı başaran Bulls karşılaşmayı da yine bu oyuncuların etkili performansları ve istatistikleri paylaşmaları ile kazandı. Milwaukee Bucks'ın yıldızı Michael Redd'in 30 sayılık performansı takımının maçı kazanmasına yetmedi.

9 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

Go Lakers Go...

Unknown dedi ki...

Selamlar, yahu 3 gündür bloğa girmedik, ne olmuş buraya ya? Ölü toprağı mı serpildi buraya admin? Hani kupadaki fenerimin galibiyet, trabzonun göçüş haberleri? Hani klasikleşen Ersun Yanal çöküş fenomeni hakkında ki yazı dizileri?
Uyan admin uyaaaaann!!!

Faruk dedi ki...

Fortis Kupası maçlarının sonunda genel bir bakış yazısı hazırlayacağım Sevgili Demirel. Grup maçlarından sonraki turlarda detaylı inceleme yazılarını bulabileceksiniz blogta. Ölü toprağı serpilme durumu ise tamamen blogger.com'un bir süre kapalı kalması ile alakalı bir durum oldu. Blog eski hızına en kısa sürede kavuşacak...

Tolga Şener dedi ki...

Ankette Mavericks'in olmamasını şiddetle protesto ediyorum!

Adsız dedi ki...

hakan abi çocuğun olmuş hayırlı olsun.dünyaya yeni gelen bordo mavi için çok sevinçliyiz:))o trabzonsporumuzun en genç temsilcisi:))allah analı babalı büyütsün bordo mavi sevgisinden mahrum etmesin kardeşimizi:))kardeşimize bordo mavi öpücklerle hoşgeldin diyoruz:))

serdaryıldıran dedi ki...

Forza Utah
ve Nashli Phoenix

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Fatihçim, yavrunun saçlar sarı, gözler lacivert, ben fenerliyim diye bas bas bağırıyor. 35 milyon olan sayımız pazartesi itibariye 35 milyon bir olmuştur, üzgünüm :) Ama üzülme senin hatrın için, ona bir varmış bir yokmuş, eskiden, ben taaaa ilkokula giderken trabzon şampiyon olurmuş diye masallar anlatacam söz :)

Murat YILMAZ dedi ki...

geçen sene mayası oturan takımımız bu sene şampiyon olacaktır. Tek geçiyorum Lakers'ı...

Adsız dedi ki...

şampiyon da san antonio spurs olur.