31 Ekim 2008 Cuma

Mavericks Kötü Başladı.

American Airlines Center sezona iddialı başlayan iki takımın mücadelesine sahne oldu dün gece. Dallas Mavericks kendi sahasında Houston Rockets'a 112-102'lik skorla mağlup olarak geçen sezon olduğu gibi bu sezona da mağlubiyetle başlamaktan kurtulamadı. Sezona ''sansasyonel'' Ron Artest transferiyle giren Rockets hemen hemen tamamını önde götürdüğü karşılaşmayı kazanarak sezona iyi bir giriş yapmış oldu.

Artık tamamen bir ''NBA yıldızı'' haline gelen Yao Ming karşılaşmayı 30 sayı ve 13 ribaunt ile tamamlarken, kullandığı 15 şuttan 11'inde isabet bulmayı başardı. Ron Artest 29 sayı ve 7 ribaund ile ''çabuk ısındığını'' gösterirken, T-Mac, 16 sayı ve 7 asistle oynadı.

Mavs'ın Polonya asıllı Alman yıldızı Nowitzki ise 36 sayı ve 7 ribaund ile mücadele edip, sahanın en skorer oyuncusu olmasına rağmen yenilgiyi engelleyemedi.

Gecenin bir diğer maçında New Orleans Hornets deplasmanda Phoneix Suns'ı 108-95 ile geçerken genç yıldız Chris Paul, 20 sayı 10 asist ve 8 ribaund ile ''triple double''a çok yaklaştı.

Dün gecenin son maçında ise açılış karşılaşmasında Celtic'e kaybeden Cavs Charlotte Bobcats ile karşılşatı. Cleveland Cavaliers sahadan 96-79'luk skorla galip ayrılırken LeBron James 22 sayı 9 ribaund ve 9 asistle ''triple double'' şansını kaçırdı. Sahanın en skorer oyuncusu ise 25 sayı ile oynayan Cavslı Daniel Gibson'du.

Hiç yorum yok: