1 Ekim 2008 Çarşamba

Hasta Adam

Dün akşamki maç bir futbol maçından çok düşmek üzere olan bir boksörün son eskizlerine benziyordu. Ara ara rakibine sarılarak düşmemeye çalışan Fenerbahçe'ye karşı Dynamo Kyiv, yaralı boksörün kontra yumruklarından korkan profesyonel boksa yeni başlamış bir boksör tipindeydi.

Maçın başlaması ve ilk on dakikasının geçmesinden sonra yılların Fenerbahçelisi altmışlı yaşlarını yaşayan aile dostumuz Ahmet Amcam bana dönüp; ''yaaa Faruk'' dedi, ''Bizim takım Osmanlı İmparatorluğu'na döndü, duraklama devrini yaşıyoruz galiba''. Biraz haklı gibiydi sanki. Sahadaki 11 sarı-lacivertli futbolcu maçı 90 dakika boyunca hiç istemediler. Bu kadar arzusuz ve isteksiz oyun ara sıra saman alevi gibi parlayan pozisyonlar üretsede golün yanından bile geçmedi. Grubun en zayıf halkası olan Dynamo Kyiv'i kendi sahanda yenemedikten sonra gruptan çıkman artık hayalden öte bir soyutluğa adım atar. UEFA Kupası'na katılmak içinde tek şansın görüntüye göre ''Dynamo Kyiv'i Dynamo'da yenmekten geçer'' Ümit Özat'ın ifade ettiği gibi.

Akşamki maç için söylenecek öyle fazla birşey yok, hakemin El Kaddoui'yi oyundan atmayışı da çok önemli bir detay değil benim için, derler ya ''sabaha kadar oynasalar berabere biter'' diye öyle bir maçtı işte. Fenerbahçe ligde toparlanabilirse, özgüven kazanabilirse Şampiyonlar Ligi gruplarından UEFA Kupası'na katılabilir. Bu hafta Kayserispor maçı var, o kadar kritik bir maçki bu anlatılmaz yaşanır. Bana Aragones erken vedaya yaklaşıyormuş gibi geliyor ve sanki böylesinin Fenerbahçe'ye daha hayırlı olacağını düşünüyorum bir istikrar savunucusu olarak.

Ahmet Amcam Osmanlı İmparatorluğu benzetmesini yapınca maç sonuna kadar ümidini kesmeyen ben bayram ziyaretinden sonra dedim ki Ahmet Amcama: Bu Osmanlı İmaratorluğu'ndan çok Türkiye'ye yakıştırılan ''hasta adam'' benzetmesi gibi oldu. Aslında çok büyük bir güç var ama nasıl kullanılacağını bilmiyorlar.

Artık Deivid ya da Wederson'un olmamasıyla açıklayamıyorum bu durumu...

2 yorum:

otelli dedi ki...

ne osmanlısı kardeşim , bunlar olsa olsa kahpe bizans olurlar , eee devşirme işi bu kadar . sen zico yu yolla , git emre yi al , ( ki bunun için teşekkürler fener ) aragorn diyo zaten bize 5-6 hafta pardon ay lazım diye , yani bu sezonu unutun fenerli kardişler , bu yıl trabzon , galatasaray , sivas , bjk , kayseri , ist büyükşehir , bursa , yılı olacak , ama üzülmesin fenerli acıların çocukları , onlarda bir gün avrupada tesadüfen bi kupa kazanırlar umarım ;))) ARAGORN la olur mu onu da bilemem .

Unknown dedi ki...

Bu ülkede 'kahpe bizans' diye adlandırılacak bir klüp varsa bu klüp kurtuluş savaşında ülkesine hizmet etmiş TEK spor klübü, Mustafa Kemal Atatürk'ün Klübü Fenerbahçe değil, İstanbul işgal altındayken Fransız işgal orduları komutanını lisesinde ağırlamış ve bu misafirperverlikleri (!) karşısında anı defterine bu komutan tarafından yazılan övgü dolu yazıyı hala klüp müzesinde şerefsizce saklayan Galatasaray klübü olmalıdır. Gerçekleri tarih yazar, vatanı çatır çatır cimbom satar!