4 Ekim 2008 Cumartesi

UEFA Kupası'nda Tek Temsilci

Beşiktaş ve Kayserispor UEFA Kupası rövanş maçlarında rakiplerine yenilip elenirken, Galatasaray Bellinzona'yı 4-3'ün rövanşında 2-1 yenerek turu atlayan tek temsilcimiz oldu.

Beşiktaş ilk maçta hakeminde katkısıyla 1-0 yendiği Ukrayna'nın Metalist Kharkiv ekibine deplasmanda tamamen sürklase olarak 4-1 mağlup oldu. Maçın başından sonuna kadar rakibinin üstünde ağırlığını hissettiremeyen ve maç boyu yoğun pres altında futbol oynamaya çalışan siyah-beyazlılar ağır bir skorla sahadan mağlup ayrıldı. Bu sonuçtan sonra Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş geleceği iyice tartışılmaya başlandı.

Kayserispor ise Paris Saint Germain karşısında kendi evinde kaybettiği 2-1'lik maçın rövanşında Parc de Prince'e bir mucize için çıktı ancak bu mucizeyi gerçekleştiremedi. Rakibi karşısında zaman zaman etkili pozisyonlar bulsada skoru değiştirebilecek hamleyi yapamayan sarı-kırmızılı ekibin Avrupa Kupaları macerası bu sezon da oldukça kısa sürdü. Ben de her anadolu takımına yapılan muamele gibi Kayserispor'a ''Teşekkürler Kayserispor'' diyorum...

Galatasaray ise zayıf diye tabir edilen ancak iki maçta da pek fena bulmadığım İtalyan asıllı İsviçreli rakibi Bellinzona'yı 2-1'le geçerek UEFA Kupası gruplarına kalan tek takımımız oldu. Bulunan 5 torbanın üçüncüsünde yer alacak olan Galatasaray'ı grup maçları için Milan, Sevilla, Valencia gibi Avrupa'nın kalburüstü takımlar bekliyor.

UEFA Kupası'nda kalan tek temsilcimize önündeki maçlarda başarılar diliyorum...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bellizona öle hiçde küçümsenecek bir rakip değil, iyi organize olan bir ekip ayağa iyi pas yapan yıldız oyuncusu olmayan takım okyunu oynayan bir ekip, ama galatasaray için sıradan bir rakip aslında... asıl önemli olan gruplardaki başarı biraz daha iyi savunma yaparsak grupdan da çıkarız aslında