21 Ekim 2008 Salı

Tamam ya da Devam Maçı...

Bu akşam 21:45'te Fenerbahçe sezonun en önemli karşılaşmalarından birinde kendi sahasında İngilizlerin ''ekol'' takımlarından Arsenal'i bu sezon UEFA Kupası finalinin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda ağırlıyor.


Geçen sezon bu kupada çeyrek final oynayarak 101 yıllık mazisindeki en önemli yurtdışı başarısını elde eden sarı-lacivertliler, çıtayı yükseltmek istesede iki maçta alınan bir puan ve henüz grubun ''lokomotifi'' Arsenal ile oynanmamış maçları hesaba katılırsa, işinin ne denli zor olduğunu görmemek mümkün değil.


Fenerbahçe'nin maça nasıl bir onbirle çıkacağının pek bir önemi yok aslında. Bazen bu tarz maçlar oynarsınız, Türk Milli Takımı'nın Euro2008 yarı finalinde oynadığı Almanya maçı gibi. Sahaya çıkan her futbolcunun, ayakları birbirine dolaşmadan, sakin ama heyecanlı, heyecanlı ama soğukkanlı olması gerekiyor. Mücadele gücünü had safhada sergilemesi ve sahadan mutlaka 3 puan ile ayrılması gerekiyor. Bu stadda daha önce Chelsea'yi devirmiş olan Fenerbahçe'de bugün herkesin tek yürek tek bilek olması gerekiyor ki, Arsenal maçı kazanılabilsin.


Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimize bu kritik maç öncesi başarılar ve bolca ''şans'' diliyorum...

Hiç yorum yok: