9 Ekim 2008 Perşembe

Mesut Özil, Cassio Lincoln, Yıldıray Baştürk ve Yusuf Şimşek...

Fotoğraftaki genç bu sezon Schalke 04'den Werder Bremen'e transfer olan 20 yaşındaki Mesut Özil. Werder Bremen formasıyla son bir kaç maçta harikalar yaratınca Alman basınının gündemine oturuverdi. Ofansif orta saha oyuncusu özelliklerine sahip, ani ve sert şutlar çıkarabiliyor beklenmedik anlarda. Yıldızı parladıkça başka bir konu daha gündeme geldi hemen bu ''Alamancı'' genç kardeşimiz için. Türk Milli Takımı'nda mı yoksa Alman Milli Takımı'nda mı oynayacak? Mesut halihazırda Alman Ümit Milli Takımı'nda forma giyiyor zaten ancak anladığım kadarıyla hala Türk Milli Takımı'nda forma giyme şansı var ve Fatih Terim bunu iletmiş kendisine. Aldığı cevap ise: ''10 ve 15 ekimde Alman Ümit Takımı ile Fransa'ya karşı oynayacağımız maçlardan sonra kesin cevabımı vereceğim'' olmuş. Bu cevabı duyan bizim basında soluğu Halil Altıntop'un yanında alıp: ''Bu soru size sorulduğunda hemen kampa gelmiştiniz ancak Mesut bunu yapmıyor'' tarzında hafifte şövanist bir soru sormuşlar. Halil'de: ''Herkesin görüşü ve milliyetçilik duygusu farklı, kendini hangi tarafa daha yakın hissettiği önemli, biraz düşünüp kendisi hakkında en iyi kararı verecektir'' diye güzel bir cevap vermiş.

Mesut Özil'den konu açılınca aklıma Lincoln geldi. Galatasaray'a ilk geldiği dönemde hızlı bir giriş yapmış ''sıkı'' goller atmıştı. Hemen Lincoln'ün Türk Milli Takımı'nda oynaması gündeme gelmişti. Yani ofansif orta saha mevkimizde Lincoln'ün oynamasındansa Mesut Özil'in oynamasını tercih ederim. Aslında Yıldıray Baştürk'ü tercih ederim birinci sırada ama Bosna Hersek maçında Yusuf Şimşek oynayacak herhalde o bölgede. E tabi zaten Yusuf Şimşek varken Yıldıray'ın ne haddine ofansif orta saha oynamak! Kadroya alınmasına dahi gerek yok!

Mesut Özil'in tercihinin ne olacağını bilemem ama bu çocuğu bir şekilde Milli Takım'a kazandırmak gerekiyor bunu biliyorum.

Hiç yorum yok: