22 Ağustos 2008 Cuma

Abeylegesse'den İkinci Gümüş...

10.000 metrenin gümüş madalyalı atleti Elvan Abeylegesse, 5.000 metrede de olağanüstü bir başarıyla ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Bir olimpiyatta ilk kez bir Türk sporcu iki gümüş madalya kazandı. Devşirmeyi pek sevmediğimi bilen bilir ancak bu Elvan inanılmaz sempatik bir tip, Ronaldinho'nun ikiz kız kardeşi gibi, ne yalan söyleyeyim, bu kız koşarken aklıma hiç devşirme olduğu, Etiyopyalı olduğu falan gelmiyor. Kalpten destekliyorum O'nu. 9 yıldır Türkiye'de yaşıyor, iyi derecede de Türkçe konuşabiliyor. Süreyya Ayhan'ın yaptıklarını gördükçe bu çelimsiz kız gözümde daha da yüceliyor. Ne diyelim en kötü devşirmemiz böyle olsun.

Yarışı kazanan Tirunesh Dibaba'yı ayrıca tebrik etmek lazım. Hem 10.000'de hem de 5.000'de yarışı Elvan'ın önünde bitirerek ne denli iyi bir uzuncu olduğunu kanıtladı.

Son olarak Elvan'ın yarıştan sonra sırtına sarmalayacağı bir Türk Bayrağı bulamamasından bahsetmek istiyorum ama ne denir aklıma gelmiyor bu tip durumlar için... Ali Sami Alkış'ın kulakları çınlasın, Turgay Şeren boşuna savurmamış o küfürü, böyle durumlarda lazım oluyormuş demekki...

Hiç yorum yok: