17 Ağustos 2008 Pazar

Tam Bir Şölen...

Bugün saat 19:00'da İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda başlayacak olan at yarışı programı birbirinden değerli 3 önemli koşuyu da içinde barındırıyor. Saat 20:00'de 180.000 YTL ödüllü 2400 metre çim pistte koşulacak olan Niğbolu Koşusu'yla başlayacak olan şölen yine 2400 metre çim pistte saat 20:30'da koşulacak olan 120.000 YTL ödüllü Celal Bayar Koşusu ile devam edecek. Günün son kupalı yarışı ise saat 21:30'da 1600 metre çim pistte koşulacak olan 200.000 YTL ödüllü Fatih Sultan Mehmet Kupası Koşusu. Yarışlarda koşacak atlar ve jokeyleri ile kendi tahminlerimi aşağıya sıralayayım:

NİĞBOLU KOŞUSU:

1-AYABAKAN / HALİS KARATAŞ
2-BAYHAN / MEHMET KAYA
3-BERKSOY /BARIŞ KURDU
4-ÇELİKKAN / ÖMER KAYA
5-GÜNTAY / NURETTİN ŞEN

Niğbolu Koşusu'nda koşacak olan 1 numaralı Ayabakan isimli safkan şu ana kadar koştuğu 10 yarışını da kazanarak geleceğin şampiyon safkanı olacağını şimdiden ispatlamış durumda. Genç kuşağın Turbo ile birlikte en önemli temsilcisi olan safkanın bu yarışta da usta jokeyiyle geçilmeyeceğini düşünüyorum.

CELAL BAYAR KOŞUSU:

1-EMİRCAN / DENİZ YILDIZ
2-GRANİKOS / BARIŞ KURDU
3-INSPECTOR / HALİS KARATAŞ
4-İL SOLE / SADETTİN BOYRAZ
5-MOON KHAN / FUAT ÇAKAR
6-MURATEFE / AHMET ÇELİK
7-TIRAMISU / SELİM KAYA

2007 yılı Gazi Kupası Koşusu Şampiyonu Inspector bu yarışında hiç kuşkusuz en büyük favorisi. Ancak 7 numaralı Tiramisu'da etkili jokeyiyle favorinin en ufak bir hatasını affetmeyecektir. Bunun dışında kalan safkanların bu iki safkanın etkisiz koşmaları durumunda ancak devreye girebileceklerini düşünüyorum.

FATİH SULTAN MEHMET KOŞUSU:

1-GLADYATÖR / MEHMET KAYA
2-KURTINIADIS / SELİM KAYA
3-PRINCE OF EULLEUP / AKIN SÖZEN
4-SABIRLI / HALİS KARATAŞ
5-DE NIRO / SADETTİN BOYRAZ
6-BERRAKSU / BARIŞ KURDU

Günün en değerli yarışında kısa mesafeye rağmen şampiyon safkan Sabırlı koşunun en büyük favorisi. Son koştuğu Başkabanlık Kupası Koşusu'nda Salvatore ile fotoyu atbaşı geçip birinciliği paylaşan Kurtiniadis şampiyonun en sert rakibi durumunda. Bu iki safkan haricinde birinciliği zorlayabilecek safkan olduğunu düşünmüyorum.

Koşulacak tüm koşularda bütün safkanların ayaklarının düz basmasını temenni ediyorum...

Hiç yorum yok: