19 Ağustos 2008 Salı

Başlıyor...

Geçen sezonun sonunu hatırlıyorum. Kafede bir yandan Galatasaray - Gençlerbirliği Oftaşspor maçını izlerken bir yandan da bizim Fenerbahçe maçımızdan haber almaya çalışıyordum ara sıra. Hakan Şükür golü atınca şampiyon belli olmuştu. Yattara'nın gol haberi geldiğinde ''Acaba Fener işi sermese gene yenebilir miydik?'' demiştim. İstanbul'da Hakan Balta Trabzon'da Umut Bulut atınca, şampiyon da belli olmuştu, Avrupa temsilcilerimizin Şampiyonlar Ligi, UEFA ve Intertoto dağılımı da... Galatasaray hocasız ama Cevat Güler kontrolünde şampiyon olmuş, Kasımpaşa, Manisa ve Rize temsilcileri Bank Asya Ligi'nin yolunu tutmuştu...

23 Ağustos 2008'de son şampiyon Galatasaray Ali Sami Yen'de Denizlispor'u saat 19:00'da ağırlayacak ve uzun maraton yeniden başlayacak. Herşey yeniden sıfırlandı. Bir iki mevkisinde eksikte olsa kaliteli kadrosuyla Fenerbahçe ve Hary Kewell, Fernando Meira gibi önemli isimleri kadrosuna katan Galatasaray şampiyonluk için kıyasıya çekişirken, iskeletini koruyan ve defansını güçlendiren Beşiktaş, yenilenmiş kadrosuyla Trabzonspor, kaliteli transferleri ve istikrarlı kadrosuyla Kayserispor ve geçen sezonun flaş takımı Sivasspor bu yarışa katılmaya çalışacaklar. Bir yandan Avrupa Kupaları heyecanını yaşarken, bir yandan da uzun lig maratonunu takip edeceğiz. Kısacası futbol geri döndü.

Maalesef genel toplum kültürümüz sadece kavga ve polemiğe reyting veren cinsten olduğu için yeni sezonda da Erman Toroğlu'na, Ahmet Çakar'a, Selçuk Yula'ya, Adnan Aybaba'ya, Kazım Kanat'a, Hıncal Uluç'a vb. tüm bu tip ''futbol yorumcularına!!!'' tahammül etmeye devam edeceğiz. Neyse ki Rıdvan Dilmen gibi, Uğur Meleke gibi, Mehmet Demirkol gibi, Mert Aydın gibi, Mehmet Aslan gibi ne dediğini bilen, tartıştığı konuya hakim, en önemlisi ekran başındaki izleyici bilgilendirebilecek altyapıya sahip ''gerçek futbol yorumcularımız''da mevcut. Daha çok bu saydığım isimleri takip etmeye çalışacağım.

Çoğu şeyi atlamamaya çalışarak, objektiflik olgusunu hep ön plana koyarak elimden geldiğince maçları, ligin genel gidişatını, hakemleri, camiaları vb. konuları hep yazmaya gayret edeceğim. Sayısı az da olsa okuyucu topluluğumun da yorumları ile aslında bizi de bol polemikli ve heyecanlı bir lig bekliyor desem abartmış olmam herhalde.

Hoşgeldin 2008-09 futbol sezonu, bakalım bu koca sezon içerisinde neler yaşanacak, ipi hangi kulüp göğüsleyecek, hangi kulüpler Bank Asya Ligi'ndeki takımlarla yer değiştirecek. Futbol şöleni başlıyor...

Hiç yorum yok: