27 Ağustos 2008 Çarşamba

Uche Okechukwu

Alttaki postta ismi geçince hatırladım Uche Okechukwu'yu. Fenerbahçe'ye gelişinden itibaren, ülkesine gidip aylarca dönmeyişi, Fenerbahçe'nin 2000. golüne imza atması, Beşiktaş'a attığı o meşhur son dakika galibiyet golü... Hakikaten bir fenomendi Uche Okechukwu.

Onunla ilgili hatırladığım bir iki anekdot var çok hoşuma giden anlatayım elimden geldiğince:

1- Bir Gaziantepspor - Fenerbahçe maçı. Ayhan Akman o dönem Gaziantepspor'un yıldızı. Uche ile omuz omuza diye tabir ettiğimiz bir mücadeleye girişiyor. Ayhan'ın saçları düz sarı, koşarken altın gibi parlıyor. Uche ile omuz omuza mücadeleye girmek her babayiğidin harcı değil tabi, Uche koyuyor omuzu alıyor topu, cikletini çiğneyerek pasını veriyor. Ayhan hem faul verilmeyişine hem de topu kaybedişine hırslanıyor muhtemelen, hakemde hazır arkasını dönmüşken gerilip bir omuz koyuyor Uche'ye... Tekrar yerde buluyor kendini... Uche şaşkın...

2- Uche'nin en büyük hayranı hiç kuşkusuz Fenerbahçe'nin amigo desem değil, soytarı desem değil, ne idüğü belirsiz tarafı Rambo'ydu. Kadıköy'deki Fenerbahçe maçlarında Uche'nin bacaklarına yapışır kalır, 88 kişi dakikalarca Rambo'yu Uche'nin bacaklarından kazımaya çalışırdı.

3- Uche'nin Beşiktaş'a attığı meşhur son dakika golünden sonra, Fenerbahçe'nin Alman hocası Holger Osieck dahil olmak üzere neredeyse tüm Camia sevinmek için sahaya girmişken, Uche sırtında yaklaşık 14-15 kişiyle (abartıyorum) bir tür dans gösterisi yapmaya çalışıyordu ve haleti ruhiyesinden sırtında kimse yokmuş gibi davranması ben de şaşkınlık yaratıyordu.

4- Uche için hep harika derecede Türkçe bildiği ancak hiç konuşmadığı söylenirdi. Ağzından Türkçe çıkan bir kelime duymadım hiç ama herhalde ''sen var gitmek, ben çok mutli çünkü 3 puan'' diyenleri görüp karizmayı çizdirmek istemedi.

5- Ayağının kırıldığı pozisyon çok enteresandı. Amokachi ve Murat Şahin'in arasında kalan Uche'nin pozisyondan sonra sallanan ayağını görünce içim resmen cız etmişti. Ayağının durumuna kimse bakamazken, O son derece sakin bir şekilde, hiçbirşey olmamış gibi cikletini çiğnemeye devam edip, tedavi olmayı beklemişti.

Uche Okechukwu Fenerbahçe'nin yaptığı jubile teklifini kabul etmeyerek İstanbulspor'a transfer olmuş, yanlış bilmiyorsam futbol hayatını burada noktalamıştı. Fenerbahçe'nin 3-0'dan 4-3'e getirdiği Gaziantepspor maçında kritik bir gole de imza atan Uche Okechukwu şimdi geriye dönüp baktığımda çok iyi bir jubile maçını haketmiş gözüküyor. Kimbilir belki de Uche'yi hatırlayan birileri çıkacaktır kocaman Fenerbahçe Cumhuriyeti'nden...

Hiç yorum yok: