17 Ağustos 2008 Pazar

Şölenin Galipleri, Çelikkan, Inspector ve Sabırlı...

Veliefendi Hipodromu'ndaki büyük şölen sona erdi ve üç önemli koşuyu kazanan safkanlar belli oldu. Günün ilk büyük yarışı olan Niğbolu Koşusu'nda 2400 metre çim pistte otoritelerin büyük favorisi Ayabakan ikinci olurken, yarışı 4 numaralı Çelikkan jokeyi Ömer Kaya ile kazandı. Tahminlerde adı hiç geçmeyen ve grubun en zayıf safkanı olarak gözüken Çelikkan, uzun süre hafızalardan silinmeyecek enteresan bir yarışla fotoyu birinci sırada geçti. Yarışta Berksoy üçüncü olurken, Güntay'da dördüncü olarak tabelanın son sırasında yer aldı. Yarışı numarayı alarak götüren Çelikkan ilk 1000 metreyi geçtikten sonra oluşan yaklaşık 100 metrelik farkı potaya kadar korumayı başardı ve Ayabakan'ın 2 boy önünde yarışı kazanmayı başardı. Ayabakan bu sonuçla 11. yarışında ilk kez geçilmiş oldu.

Günün ikinci önemli koşusu olan 2400 metre çim pistte düzenlenen Celal Bayar Koşusu'nu 2007 yılı Gazi Kupası Şampiyonu Inspector kazandı. En yakın rakibi olarak Tiramisu gözükse de Muratefe son derece başarılı bir yarış koşarak Inspector'un boyun farkıyla gerisinde kalıp ikinci oldu. Tiramisu yarışı üçüncü olarak tamamlarken koşunun dördüncüsü İl Sole isimli safkan oldu. Böylece Halis Karataş'ta Ayabakan ile yaşadığı hayal kırıklığını Inspector ile kazanarak bir nebze telafi etmiş oldu.

Günün en önemli koşusu olan Fatih Sultan Mehmet Koşusu'nu ise şampiyon safkan Sabırlı burun farkıyla Kurtiniadis'in önünde kazanarak zaferlerine bir yenisini daha ekledi, bu yarışta Berraksu üçüncü olurken, Prince Of Eulleup dördüncü oldu. Prince Of Eulleup dördüncü olurken Gladyatör'e faul yaptığı tespit edilince Gladyatör dördüncülüğe, Prince Of Eulleup ise beşinciliğe kaydırıldı. Halis Karataş Ayabakan ile kaybetmesine rağmen, Inspector ve Sabırlı ile kazanarak klasını yine konuşturmuş oldu.

Hiç yorum yok: