9 Ağustos 2008 Cumartesi

Dream Team ve Diğerleri...

Hiç kuşkusuz Olimpiyatlar için Pekin'de bulunan tüm takımların içinde en paha biçilemezi Amerika Birleşik Devletleri Basketbol Milli Takımı. Kadrosunda LeBron James, Kobe Bryant, Chris Paul, Dwight Howard, Jason Kidd, Chris Bosh, Dwyane Wade gibi spektaküler isimler barındıran nam-ı diğer ''Dream Team'' maç biletlerine en çok ilgi gösterilen ekip hiç kuşkusuz ancak Olimpiyat madalyaları garanti gibi dursada başından beri söylediğim gibi Arjantin, İspanya, Litvanya, Yunanistan, Rusya ve Hırvatistan gibi dünya basketbolunda söz sahibi olan ekiplerde Dream Team'in açıklarından faydalanıp şampiyon olmak istiyorlar. Dream Team'in bana göre en büyük sorunu pota altı. 12 Dev Adam karşısında bile 14 hücum ribaundu kaptırmaları bunun en somut örneği. Pota altını savunacak yalnızca iki isim bulunuyor kadroda. Bunların ilki Dwight Howard ve diğeri Chris Bosh. Atletik bakımdan insanlık sınırlarını zorlayacak bir güç var ellerinde ve rakiplerinin onlara karşı olan büyük saygısı da öne çıkarıyor Dream Team'i. Son şampiyon Rusya'nın elinde Andrei Kirilenko ve J.R.Holden gibi iki güçlü koz var ancak bu sefer işleri biraz zor gibi duruyor. Altın madalyanın bir başka adayı İspanya ise en önemli kozu Pau Gasol'un yanında kardeşi Marc Gasol, Juan Carlos Navarro, Jose Maria Calderon, Jorge Carbajosa ve Carlos Jimenez gibi önemli isimleri barındırıyor. Dream Team'in en çok çekinmesi gereken ekip İspanya, tabi ki Dream Team birilerinden çekinme ihtiyacı hissediyorsa. Emmanuel Ginobili'nin takımı Arjantin ise en spektaküler kadrolardan birine sahip. San Antonio Spurs'un pivotu Fabricio Oberto, Chicago Bulls'un forveti Andres Nocioni ve Detroit Pistons forması giyen Carlos Delfino hem Dream Team oyuncularını bilen, hem de aynı organizasyonda en az onlar kadar başarılı olan sporcular. Bu kadronun içine Dirk Nowitzki'yi ekleyebilseydim, Dream Team'i yenerler diye bahse bile girebilirdim.

Ben önce bir grupları vereyim:

A GRUBU

HIRVATİSTAN
ARJANTİN
İRAN
RUSYA
LİTVANYA
AVUSTRALYA

B GRUBU

ÇİN HALK CUMHURİYETİ
ANGOLA
İSPANYA
ALMANYA
YUNANİSTAN
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Gruplar bu şekilde belirlenmiş. İlk dörtler gruplardan çıkıp A1- B4, A2 - B3 formatında birbirleriyle eşleşiyorlar. Yani çeyrek finaller var grup maçlarından sonra. Bana göre gruplar:

A GRUBU

1-ARJANTİN
2-RUSYA
3-HIRVATİSTAN
4-LİTVANYA
5-AVUSTRALYA
6-İRAN

B GRUBU

1-A.B.D
2-İSPANYA
3-YUNANİSTAN
4-ALMANYA
5-ÇİN
6-ANGOLA

şeklinde sıralanır ve çeyrek finalistler belli olur. Sonucu ne olursa olsun gerçekten müthiş bir gösteri bekliyor bizleri, izleyebildiğimiz maçların keyfini çıkaralım...

Hiç yorum yok: