26 Ağustos 2008 Salı

Sivasspor, Beşiktaş ve Trabzonspor...


2 gündür basında bir itiraz dilekçesi haberi dolaşıyor. Sivasspor geçen sezon oynanan Beşiktaş - Trabzonspor maçında Beşiktaş'ın esame listesinde bulundurması gereken 3 kişilik altyapı oyuncusu bildirme zorunluluğunu yerine getirmeyerek kendisine avantaj sağladığını ve 3-0 Beşiktaş'ın galibiyeti ile sonuçlanan maç sonunda Sivasspor'un UEFA Kupası'na katılamadığını belirtiyor itiraz dilekçesinde. Herşeyden önce hemen itiraf edeyim; ben bu zorunluluğun olduğunu bilmiyordum ve ilk kez bu haberle duydum. Bundan sonra sürekli maç kadrolarında takip ederim herhalde. Şimdi Sivasspor'un itirazı sonuna kadar doğru, bunu belirteyim hemen. Bir usülsüzlük varsa cezasının çekilmesi gerek. Federasyon bu dilekçeyi reddediyor, sebebi ise; Sivasspor'un 5 gün içinde itiraz etmemesi! Böyle bir komedi nasıl olur? Siz federasyon olarak bu listeleri kontrol etmiyor musunuz? Bu kural varsa uyulup uyulmadığını kontrol edecek, denetleyecek kurum Sivasspor yönetim kurulu mudur? Şu an bedavadan UEFA Kupası'nda oynayan Beşiktaş'ın durumu da enteresan, haram yemek gibi bişey oldu bu. Garip bir durum yani, haketmediğin bir yerdesin ve kendini savunacak tutar bir tarafında yok. Sivasspor ise sezonu erken açtı, Intertoto gibi bizim şanlı kulüplerimizin angarya gördüğü (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş katılmayı reddediyordu ama Juventus'undan Sevilla'sına, Werder Bremen'inden Paris Saint Germain'ine kadar bir sürü ŞANLI kulüp katıldı bu turnuvaya) bir turnuvaya katılmak zorunda kaldı diye başlayarak uzun bir mazeret listesi çıkarabiliriz. Trabzonspor açısından bakarsak olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmadığı muhakkak, bu usülsüzlüğü o dönemki yönetimin tespit etmesini beklemek tabiki hayalcilikten başka birşey değil.


Sivasspor için son birşey daha yazacağım. Geçen sezon başında Avni Aker'den ''bir tokat girişimi karşılığında bedavaya çıkardıkları'' 3 puanın yerine saysınlar. Sinekten yağ çıkara çıkara şampiyon olacaksınız Yiğidolar!!! Ha gayret!

2 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Maç 2-3 bitmişti.ayrıntıları geçersek o federasyon yönetiminin ne kadar eyyamcı ne kadar taraflı olduğu kanıtlanmış oldu.Bu benim takımımda olsa haksız yerde (UEFA kupası)şu anda oynadığımız aşikar.Ama bunun da üstünü örtecekler.Haluk Ulusoy ve çetesinin yaptığı kimbilir daha ne usulsüzlükler vardır.

Faruk dedi ki...

aslında postta skordan ziyade başka bir yanlış daha var; kural 3 altyapı oyuncusu değil, 1985 ve üstü doğumlu 2 oyuncu bulunmasını yazıyormuş, bjk buna uymamış. ajansspor.com'dan okumuştum haberi, alacakları olsun bi de verecekleri olsun...