10 Ağustos 2008 Pazar

NK Siroki Brijeg

Beşiktaş'ın önümüzdeki Perşembe günü deplasmanda UEFA Kupası 2. ön eleme turu karşılaşmasında oynayacağı Bosna Hersek'in Siroki Brijeg takımını biraz tanıtmaya çalışacağım.

Siroki Brijeg 1948 yılında kurulan ve Bosna Hersek ligini 4 kez şampiyonlukla kapatan bir kulüp. En büyük rakipleri Beşiktaş'ın daha önce yine UEFA Kupası ön elemesinde karşılaştığı ve maçlarından birini 5-0 kazanarak Avrupa Kupaları kariyerindeki en farklı skoru elde ettiği Sarajevo ekibi. Son üç şampiyonluğunu 2004, 2006 ve 2007 yıllarında elde eden Bosna Hersek ekibinin yükselişi de zaten son dönemde oluyor. Başkanları kulübü satın alan Bosna Hersek'in zengin iş adamlarından biri. Takım kadrosu Hırvat ve Brezilyalı ağırlıklı. Maçlarını 8 bin kişilik Pecara Stadyumu'nda oynayan Siroki Brijeg'in yabana atılmaması gereken bir de seyirci topluluğu bulunuyor(muş). Brezilyalı oyuncuları; Alexandra Ala do Carmo, Wagner Lago (Wagner Love değil neyseki!) Igo Julio Aguena Soares, Marcijano Jose do Nascemento, Vagner Cruz de Souza ve Emerson da Silva Santos... Oyuncuların isimlerini niye yazdığımı ancak şöyle izah edebilirim; aman Beşiktaş rakibin ismine ve cismine aldanıp ipe un serme! Zaten yeterince basiretsizce yönetilen bir camia olarak bu tarz bir iş kazası yaşamanızı istemem. Hep bu tip eşleşmelerde aklıma Anorthosis Famagusta gelir oldu zaten! Bu eşleşmeye ilgili de içimde kötü hisler uyandığını saklamayacağım, tur belki İnönü'de ki maça kalabilir.

Beşiktaş'ın idman maçları oynayacağını yazmıştım kuralar çekildikten sonraki postta. Vazgeçtim sanki bu iddiamdan, zorlanır da diyemiyorum Karakartal için ama herhalde ''rakip tam bir kapalı kutu'' klişesi bu tip zamanlar için kullanılıyormuş, bunu anladım...

Hiç yorum yok: