25 Ağustos 2008 Pazartesi

Bonservis Bedeli!

Geçen hafta başından beridir gelişen süreçte Aziz Yıldırım'ın Gaziantepspor'a verdiği 3 futbolcudan doğan bonservis bedellerini talebi, aldığı cevap üzerine futbolcuları geri istemesi, reste cevap veren Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın futbolcuları İstanbul'a göndermesi, Kemal Aslan'ın geldiği gün Kocaelispor'a satılması ve sonucunda Mustafa ile Olcan'ın Gaziantep'e geri gitmeleri spor medyasının birinci gündem maddelerinden birini oluşturmuştu. Cumartesi günkü maç öncesinde Gaziantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl ''Maç öncesi bizi sabote ettiler'' demecini verip gerilimi iyice tırmandırmış, maç günü Gaziantep sokaklarında Gaziantepsporlu ve Fenerbahçeli taraftarların taşlı sopalı kavgası ekranlara yansımıştı. Bu atmosferde oynanan karşılaşma da Fenerbahçe baştan sonra tutuk ve etkisiz oynadığı oyunun sonlarında Gaziantepspor'un yeni transferi Rodrigo Barbosa Tabata'nın klas golüyle yenik duruma düştü ve karşılaşmayı 1-0 kaybederek, son yıllarda edindiği ''sezona mağlubiyetle başlama'' geleneğine devam etti. Gaziantepspor ise Fenerbahçe'yi 8 sene sonra ilk kez yenerek üstündeki ''Fenerbahçe lanetini'' attı.

Buraya kadar herşey normal ve rutin bir lig maçından bahsettim sizlere. Yukarıdaki postun içinde bir açıklama var. ''Maç öncesi bizi sabote ettiler'' diyen Mehmet Kızıl'ın açıklaması. Yahu arkadaş peşin bonservise anlaşıp 3 futbolcuyu Antep'e getirtmişsin, hazırlık maçlarında oynatmışsın, adam parasını isteyince vermemişsin, para yoksa futbolcuları gönder dediğinde, zaten polemiğe dünden hazır medyanın karşısına çıkıp ''Efendim bizi sabote ettiler'' diyebiliyorsun rahatlıkla. İbrahim Toramanları, İbrahim Üzülmezleri, Ayhan Akmanları, Gökhan Güleçleri astronomik fiyatlara satıp parasını ''çatır çatır'' alırken iyiydi değil mi?! Şimdi ödeyeceğiniz 3 kuruş bonservis parasını ödemeyip akıllara ziyan açıklamanızla taraftarı galeyana getirip, ''bonservis uğruna'' birbirleriyle kavga ettiriyorsunuz.

Bu olanlar yetmezmiş gibi yangına körükle giden Gaziantepspor'un resmi web sitesi gaziantepspor.org.tr maçı okuyucularına ''Fener'e Bonservis Bedeli'' başlığıyla duyuruyor. Aynı başlığı benim en favori sitem ntvspor.net ise (muhtemelen gaziantepspor.org.tr'den esinlenerek) ''Bonservis Bedeli'' olarak kullanıyor. Ciddi şekilde bu tip manşetler, iğneleyici laflar insanların sinirlerini bozuyor. Ben kendimi bir Fenerbahçelinin yerine koyup düşünüyorum ve hakikaten sinirlenmemek elde değil diyorum. Taşlı sopalı kavganın sorumluları 3 puanla mutludur umarım şimdi. O 3 puanı alırken neleri kaybetiklerini, neleri kaybettiğimizi asla anlayamayacaklar, asla anlayamayacağız...

Hiç yorum yok: