17 Ağustos 2008 Pazar

Şili Maçı Kadrosu...

20 Ağustos Çarşamba akşamı İzmit İsmetpaşa Stadyumu'nda oynanacak olan Türkiye-Şili hazırlık ya da dostluk (adı her neyse) maçının aday kadrosu Fatih Terim tarafından açıklandı. Aday kadroya çağrılan şanslı isimler:

Volkan Demirel - Fenerbahçe
Serdar Kulbilge - Kocaelispor
Tolga Zengin - Trabzonspor
Gökhan Gönül - Fenerbahçe
Uğur Boral - Fenerbahçe
Sabri Sarıoğlu - Galatasaray
Servet Çetin - Galatasaray
Hakan Balta - Galatasaray
Serdar Kurtuluş - Beşiktaş
Gökhan Zan - Beşiktaş
Ceyhun Gülselam - Trabzonspor
İbrahim Kaş - Getafe
Colin Kazım-Richards - Fenerbahçe
Emre Belözoğlu - Fenerbahçe
Mehmet Topal - Galatasaray
Ayhan Akman - Galatasaray
Arda Turan - Galatasaray
Selçuk İnan - Trabzonspor
Serdar Özkan - Beşiktaş
Mehmet Topuz - Kayserispor
Nuri Şahin - Borussia Dortmund
Caner Erkin - CSKA Moskova
Tuncay Şanlı - Middlesbrough
Marco Aurelio - Real Betis
Semih Şentürk - Fenerbahçe
Gökhan Ünal - Trabzonspor
Halil Altıntop - FC Schalke 04
Mevlüt Erdinç - Sochaux

Toplam 28 oyuncunun yer aldığı kadroda son Avrupa Şampiyonası'nda yer bulan Emre Aşık, Emre Güngör, Gökdeniz Karadeniz, Tümer Metin, Rüştü Reçber, Nihat Kahveci, Hamit Altıntop gibi oyuncular bulunmuyor. Rüştü milli takımı bıraktı, Tümer, Nihat ve Hamit sakat, Gökdeniz mazeret bildirdi. Emrelerin neden olmadığını bilmiyorum. Ceyhun Gülselam ve Serdar Kurtuluş defans bloğunun yeni transferleri. Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz yeniden çağrılmış adam yokluğunda. Halil Altıntop kampa gelecek mi bilmiyorum ama muhtemelen gelir. Mehmet Yıldız'ı iyice gözden çıkardı herhalde İtalya aşığı hoca. Yıldıray Baştürk'ün olmaması tam bir komedi zaten, zamanında Tümer var demişti ''okunmuş'' adam, şimdi Tümer'de yok, acaba kimle kıyaslayıp eledi Yıldıray'ı. İbrahim Toraman zaten artık Fatih Terim olduğu sürece giremez milli takıma, Euro 2008 kadrosu açıklandığında ağır konuşmuştu. Milli Takım Kadrosu üç aşağı beş yukarı artık böyle. ''Soytarı'' ihtiyacını da Colin Kazım'la gideriyoruz. Eksiklerde katıldığında Euro 2008'de meleklerin mucizevi yardımlarıyla yarı finale yükselen milli takımın kadrosu yakalanmış olacak ve bence işimiz elemelerde yine son dönemde Yunanistan, Norveç ve Çek Cumhuriyeti kalecilerininkine benzer fahiş kaleci hatalarına ya da Macaristan maçının hakemi gibi hakemlere kalacak. Allah sonumuzu hayır etsin.

Eklemeden yapamayacağım: Dünyanın en iyi forvetlerinden Türk pasaportuna sahip Fatih Tekke'yi bu kadroya çağırmayan ''kim olursa olsun'' akli dengesinden şüphe ederim...

Hiç yorum yok: