26 Ağustos 2008 Salı

Milan Baros

Futbolda yılın transferi Galatasaray'dan geldi. Çeklerin dünyaca ünlü forveti Milan Baros ile anlaşan Galatasaray, Hernan Crespo ile başlayıp, Zigic, Ricardo Oliviera ve Morientes devam eden arayışlarını sonlandırmış oldu.

Bonservisine 7 milyon euro ödenecek Baros'un. Ronaldinho'ya 22 milyon euro ödemişti Milan. Son derece makul bir fiyat bence. Baros bu transfer için yıllık 2 milyon euro kazanacak ve anlaşma 2 yıllık olacak.

Banik Ostrava'da başladığı kariyerini önce Liverpool ardından Aston Villa sonrasında Lyon ve geçen sezonun devre arasında kiralandığı Portsmouth'ta devam ettiren başarılı oyuncu Galatasaray tercihini ''Yeni bir çıkış yakalamak istiyorum'' şeklinde yorumladı.

Yeni bir Kezman vakası olur mu bilinmez ama Fernando Meira'lı, Kewell'lı, Arda'lı, Nonda'lı, Lincoln'lü, Baros'lu Galatasaray'ın potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunun kesinlikle herkes farkındadır.

1 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Çok önemli bir transfere imza attı GS.Transfer işinin nasıl yapılacağını diğerlerine öğretircesine yapıyorlar.Asıl benim aklıma takılan 2-3 senedir bütçeler birbirini tutacak,kluplerin bilmemne kadar borçtan fazla borcu olmayacak,Gelir gider hesapları tutacak bunlar tutmaz ise küme düşürülecek sözleri üzerine o zamanlar bir beşiktaşlı olarak korkmuştum.En büyük sorunu GS yaşar diye düşünmüştüm zira borçları 200-300 milyon $ civarındaydı.Özhan Canaydın bu borçları azaltmak adına sıkı bir küçültme ve daratmaya girmişti.Hem de bu kısıtlı imkanlarla şampiyon bile oldular.Adnan Polat yönetime girip sonra da başkan olduktan sonra gelen oyuncular,klüplerine verilen yüksek tazminatlar(Lincoln ve Baros toplamı yaklaşık 16-17 milyon $) Tamam Fenerbahçe'yle kadro kalitesi yönünden rekabete girmesi gerekiyordu ama Fener'in gelirleri GS nin 2-3 katı.BJK ve GS nin yapabileceği tek şey bonservisi elinde kaliteli
oyuncuları alıp uygun bir hocayla borçlarını eritene kadar idare etmek olabilirdi.Ama bu yolu seçmeyip para harcamaya devam ediyorlar.Fifa-Uefa yakında bu bütçe kıstaslarını yürürlüğe koyar.Galatasaray kampanyalar yapmaya başlar.Beşiktaş Başkana 50 m $ daha borçlanır. Demirören 2030 a kadar başkan sonra onun oğlu devir alır başkanlığı.Demirören ailesine 500m $ borç olmuştur.Falan filan .Konuyu dağıttım biraz.Neyse burası türkiye bişicik olmaz bize...