2 Aralık 2008 Salı

Ahmet Çakar'ın Müebbeti Bitecek mi?

16 Kasım 1991 tarihinde oynanan Fenerbahçe Beşiktaş maçı, bu zamana kadar özelliğinden hiçbirşey kaybetmedi. Fenerbahçe 2-1 öndeyken son dakikada Mehmet Özdilek'in şutunu Semih Yuvakuran top filelerle buluşmadan çevirmeyi başarmış ancak maçın hakemi Ahmet Çakar topun tamamının çizgiyi geçtiğine kanaat getirerek gol kararı vermiş ve maç büyük bir hengame altında 2-2 berabere sonuçlanmıştı.

17 yıl sonra gelişen günümüz teknolojisinde Maraton Programı ''piero'' kelimesini futbol literatürümüze sokmayı başardı, artık topun çizgiyi kaç santim geçtiği, ya da dışarda kaldığı dahil olmak üzere rüyamızda göremeyeceğimiz bilgilere ulaşıyoruz. Şansal Büyüka'nın bu pierolar için ''Resmi bir geçerliliği yok, bir takım olasılık hesaplarına göre oluşturulan formüllerle hayali bir hesaplama yapılıyor'' şeklinde bir açıklamasını okumuştum ama iki haftadır topun çizgiyi geçip geçmediğine dair yapılan ''ince hesap'' maçlardan sonra pierolar iyice önem kazandı halkın gözünde.

Ahmet Çakar 6 Pas Programı'nda Şansal Büyüka'ya seslenerek: ''TRT'den görüntüleri iste, pieroya bak bakalım top çizgiyi geçmiş mi geçmemiş mi? Herkes bana bunu soruyor, kurtar beni bu müebbetten'' demişti. Duyduğuma göre Şansal Büyüka bu teklifi kabul ederek maçı TRT'den istemiş. Sonucun ne olacağını açıkçası bende merak ediyorum zira bence top çizgiyi geçmemişti. Pieronun sonucuna göre de yeni bir gündem meydana gelmiş olacak.

Buradan Şansal Büyüka'ya seslenmek istiyorum:

Eeeeeey Şansal Büyüka, 30 Temmuz 1966 yılında oynanan İngiltere - Almanya maçı bir dünya kupası finaliydi. Normal süresi 2-2 sona ermiş, maç uzatmalara kalmıştı. Uzatma dakikalarında İngiltere adına Hurst'un vurduğu şut üst direğe çarpıp çizgiye sekmiş ve hakem gol kararı vermişti. İste görüntüleri SKY TV'den çıkar ortaya top çizgiyi geçti mi yoksa geçmedi mi? Bitsin artık bu müebbet!!!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bundan tam 17 yıl önce oynanan F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde, son dakikada Şifo Mehmet'in attığı golde top çizgiyi geçmiş miydi? İşte bu tartışma yıllar sonra yeniden alevlendi!

16 Kasım 1991'de oynanan derbinin hakemi ve şimdinin futbol yorumcusu Ahmet Çakar'ın isteğini geri çevirmeyen Lig TV, piero aletiyle yılların tartışmasına son noktayı yarın koyacak!..

Yarın Lig TV'de yayınlanacak olan Oğuz Tongsir'in sunduğu ve Atilla Gökçe'nin yorumcu olarak katıldığı Futbol Gündemi programında yapılacak ölçümle topun çizgiyi geçip geçmediği belli olacak!.. Unutulmaz derbinin hakemi Ahmet Çakar'ın da konuk olacağı programa, pozisyonun kahramanları Mehmet Özdilek ve Semih Yuvakuran da telefonla bağlanacak!..