23 Aralık 2008 Salı

İlk Yarıda Sivasspor...

Geçen sezon başlamıştı ligde Sivasspor fırtınası. Ligin ilk yarısını Fenerbahçe ile birlikte 37 puan toplayarak averajla lider bitirmişlerdi. Sivasspor bu sezonda kaldığı yerden devam ederek, ilk yarının sondan birinci haftasında Trabzonspor'un Bursa'da mağlup olmasıyla eline geçirdiği liderliği son maçta deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 yenerek korudu ve dört büyüklerden sonra 51 yaşındaki Süper Lig'in ilk yarısını iki sezon üstüste lider bitiren beşinci takım olma başarısını gösterdi.

Sivasspor'un kadrosundan önce teknik direktörü Bülent Uygun'dan bahsetmek gerekiyor herhalde. Profesyonel futbol oynadığı dönemde Fenerbahçe ve Trabzonspor'da forma giymiş olan başarılı bir oyuncuydu Bülent Uygun. Aynı başarısını bu kez Sivasspor'da teknik direktör olarak sürdürüyor ve ilklere imza atmaya devam ediyor. Sivasspor'un kadrosunda parlayan oyuncu hiç kuşkusuz bu sezon başarılı performansını aynen devam ettiren Mehmet Yıldız. Aynı zamanda takım kaptanı olan bu oyuncu takımın hemen hemen tüm yükünü sırtlayıp Sivasspor'un hücum gücünün neredeyse yarısından fazlasını üstleniyor. Eski Trabzonsporlu Petkovic'in kalesini koruduğu takımın yedek kalecisi Akın Vardar'da Petkovic'in sakatlığı yüzünden oynamadığı maçlarda en az O'nun kadar başarılı olarak Sivasspor kalesinin emin ellerde olduğunu gösteriyor. Adı bu aralar Fenerbahçe ile anılmaya başlanan Musa Aydın'da Sivasspor'un etkili oyuncularından ki bana göre en etkili ikinci oyuncusu. Daha önce Samsunspor'da da izlediğimiz oyuncu Sivasspor'da elde ettiği kariyerle büyük takımlara göz kırpmaya başlamış vaziyette. Eski İstanbulsporlu Pini Felix Balili'de forma giydiği dönemlerde aslında hep bilindik olan performansını devam ettirip takımın aldığı başarılı sonuçlarda söz sahibi oluyor. Bunun dışında bu sezon yıldızı parlayan ve 2-1 kazandıkları Fenerbahçe maçının da kahramanı olan Sezer Badur gelecek vaadeden bir oyuncu olarak göze çarpıyor. Savunmaya yaptıkları Bilica takviyesi tabiri caizse ''cuk oturmuş'' vaziyette. Zaten belli bir istikrarı olan Murat Sözgelmez ile birlikte Sivasspor'un son derece oturmuş bir tandeme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Savunmanın sağında oynayan Abdurrahman Dereli'de Ankaragücü'nden bildiğimiz istikrarını koruyarak bölgesini savunmada ve hücuma destek vermede son derece olumlu işlere imza atıyor.

Sivasspor bu sezon deplasmanda yalnızca 3 maç kazansada kendi sahasında devam ettirdiği etkili performansla 34 puan toplayarak ligin ilk yarısını Trabzonspor'un averajla önünde lider bitirmeyi başararak başarısının sürekli olacağını gösterdi. Bundan sonra Sivasspor'un yapması gereken en önemli şey, yıldız oyuncularını elinde tutma başarısını gösterebilmesi. Mehmet Yıldız ve Musa Aydın'ın özellikle devre arasında başka takımlara transfer olma ihtimali Sivasspor'un gözünü korkutuyor olabilir. Kadrolarını koruyabilirlerse geçen sezon ''kılpayı'' kaçırdıkları şampiyonluğa bu sezon biraz daha yaklaşabilirler...

Hiç yorum yok: