19 Aralık 2008 Cuma

Fenerbahçe Konya'da...

Garip bir uygulamanın sonucu olarak ilk devrenin son haftası 16. hafta itibariyle başlıyor ve açılış karşılaşmasında Konyaspor kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlıyor.

Fenerbahçe geçtiğimiz üç hafta üstüste kazanmayı başararak bu sezon ligde ilk kez bu başarıyı elde etmiş oldu. Beşiktaş, Denizlispor ve Antalyaspor galibiyetlerinin ardından bu hafta da kazanarak ilk yarıyı lider bitirmeyi deneyecekler. Konyaspor enteresan bir ekip, sezon başında başkanlarının ''terlik kavgasından sonra'' yaptığı ''İbrahim Toraman'ı almak istiyoruz, O'nu transfer edip 10 numara oynatacağız'' açıklaması dün gibi kulaklarımda. Ligin 10. haftasında kendi sahalarında Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kaldıktan sonra tam 5 hafta bırakın galibiyet almayı, gol bile atamadılar. Veysel Cihan'ın forvet oynadığı bir takımın 10 numarasının İbrahim Toraman olmasını ise düşünmek bile istemiyorum. Konyaspor'un oldukça yetenekli bir oyuncusu var. Adı Erdal Kılıçarslan. O'nu bu akşam ayrı bir gözle izlemek gerekiyor. Özellikle Trabzonspor maçında harika bir oyun ortaya koymuş ve yorulana kadar tabiri caizse Trabzonspor savunmasını ''darmadağın'' etmişti. Fenerbahçe ise bildiğimiz gibi aslında. Sarı lacivertli ekipte öyle pek fazla gol atabilen bir ekip değil. Zirvenin yalnızca 2 puan gerisindeler ve galibiyet serisini sürdürmek istiyorlar. Edu ve Lugano bu karşılaşmada cezalarından dolayı forma giyemeyecekler ve Volkan Demirel'i de düşündüğümüzde Fenerbahçe savunması bu akşam ''kabus'' yaşayabilir.

Konya'da tipik ''atanın kazanacağı'' bir karşılaşma bekliyorum aslında. Kendi sahasında oynayan Konyaspor rakip Fenerbahçe olunca mücadelesini biraz daha arttıracaktır doğal olarak, golsüz beraberlik ya da bir ekibin tek farklı galibiyeti normal sonuç olacak, geri kalan skorlar benim için sürpriz olur ama illa bir galip çıkacaksa bile şanslar eşit bence. Yasin Çakmak ve Önder Turacı ya da Can Arat aklıma gelince, Fenerbahçe'yi favori göstermek bir hayli güç oluyor.

Hiç yorum yok: