1 Aralık 2008 Pazartesi

Süleyman Abay'ın Katkılarıyla...

Fotoğraftaki sahneyi bu sezon sıkça yaşadık aslında. Galatasaray'ın rakibi olan takımlar hemen her hafta kritik bir karar sonrası bu şekilde itiraz ediyorlar. Hıncal Uluç'a göre hakemler Fenerbahçe'yi kollayıp Galatasaray'ı ''asmaya'' kalksa da görünen gerçek balçıkla sıvanmayacak kadar büyük.

Kocaelispor karşısında 1-0 gerideydi Galatasaray. Nonda'nın kaleciye yaptığı faul çok barizdi ama hakem es geçti. Konyaspor maçı 1-1 devam ederken Baros altıpasta inanılmaz bir faul yaptı rakibine, devamında Lincoln ofsayttan golü attı ve Galatasaray 4-1 kazandı. Trabzonspor maçında Servet Çetin ''yumrukla'' gol attıktan sonra Arda'nın Servet'e yaptığı ''çaktırma'' mimiği bile herşeyi ortaya koyuyordu. Saydıklarım irili ufaklı hataların yalnızca ''iri'' görünenleri. Son halka ise dün akşam meydana geldi ve Hacettepe'de penaltıya sebep olan ''siyah adam'' yerine maçın hakemi Süleyman Abay ''beyaz adam''a sarı kart gösterdi. Ardından da sarı kart gören beyaz adam ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı. Kural hatası falan değil bu, hakem hatası, maçın tekrarlanmasına gerek yok ama MHK'nin birşeyler yapmasına gerek var. Kayserispor - Trabzonspor maçında verilen gol kararıyla maçı kazansaydı bordo mavililer sezon sonuna kadar içimde kalacaktı şu 3 puan neyseki bir yanlış daha yaptı Halis Özkahya, skoru eşitledi de vicdanımız rahatladı.

Galatasaray - Hacettepe maçı için ne söylesek boş aslında. Galatasaray iyi futbol oynuyor, bunu kabul etmek lazım, hücum hattı ne kadar kuvvetliyse savunması da bir o kadar kötü aslında. Bitik Fenerbahçe'den bile 4 gol yerken çok aciz durumlara düştüler. Carlos'un frikiğinden sonra Lugano topa dokunmasa, dokunabilecek en az 3 sarı lacivertli futbolcu vardı, Galatasaray savunmasının önünde. Sandro sadece birini değerlendirebildi bu hataların dün akşam. Zaten bu yüzden 9 puanla sondan birinci sıradalar. Milan Baros'un suskunluğunu ''hat-trick''le bozması da anlamlıdır eminim Galatasaraylılar için ve hiç kuşkusuz Almanya deplasmanı öncesi sarı kırmızılara moral oldu Hacettepe galibiyeti.

Ligin zirvesine iyice yaklaştı Galatasaray ama rakiplerinin saygısını da kazanmalı. Dün gece Lincoln'ün yaptığı ''şov'' hiç hoş bir görüntü oluşturmadı, çokta antipatik durdu. Erdoğan Arıca kendisine ''saygısız'' demekte son derece haklı bana göre...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

kurallara göre hakemden kart isteyen futbolcu hakem tarafından sarı kartla cezalandırılır.geçen hafta lugano kart işaretimi yaptı bayrak işaretimi yaptı tartışmalarına yol açan pozisyonda birçok kimse hakemin sarı kart göstermeyerek luganonun cezalı duruma düşerek beşiktaş maçında oynamamasını engellediğini savunmuştu.gelelim bu haftaya galatasaray hacettepe maçı.barışın tozoya yaptığı faul sonucu sarı kart istemesi(ki bana görede sarı kartı gerektiren bir fauldü) hakem daha önceden sarı kartı olan tozoya ikinci sarı kartı çıkararak oyun dışına yolladı.akşam maratonda christiano ronaldonun pozisyonları gösterilerek hakemin verdiği kararın yanlış olduğu lugano beşiktaşa gol atarsa bunun sorumlusu hakemdir diyen sayın eyyemcı erman toroğlu ve onun saz arkadaşı sayın şansal büyüka tarafından dillendirildi.erman toroğlu büyüklere bu kartları çıkaramıyolar diye ahkam keserken sırf bu sene benim gördüklerim aklıma geldi.hangi maçtı hatırlamıyorum fenerbahçeli emre belözoğlu ve fenerbahçe galatasaray maçında lincoln hakemden kart istedikleri için sarı kartla cezalandırılan büyük takımlardaki futbolcular.bir diğer eski hakem ahmet çakara geçtim gülmek için. çok eğlendirir beni kendileri.neymiş efendim o siyahi sevimli yüzlü sempatik futbolcu gülerek sempatik bi hareket yapmış.geçen hafta luganoda gülerek yapmıştı ama o beyaz olduğu için herhalde kart görmesi gerekiyordu.bugün galatasaraylı spor yazarlarını okuyorum.hepsi hakemin maçı katlettiğinden tozoya gösterilen kırmızının yanlış olduğundan bahsetmişler.eğer ki kural kart isteyen futbolcu sarı kartla cezalandırılır diyor ise oyuncunun siyahi ya da beyaz sempatik ya da antipatik olması neyi değiştirir.insanlar neye göre yazar neye göre değerlendirir pozisyonları anlamak çok zor...

Murat YILMAZ dedi ki...

sayın admin ligin ilk dört haftası sonunda hakemler süper diye demeçler vermiştiniz. Ne oldu bu çok güvendiğiniz hakemlere? Tıs etmeye başladılar..Türkiye'de hakemlik müessesesi yoktur, tanımıyorum arkadaş!Değil hakemler arasında bir hakemin aynı maçta verdiği faul kararları içinde bile standart yok. FB-BJK ve GS-Hacettepe maçlarında hakemlerin verdiği tüm faul kararları skandaldır. En az yirmişer tane yanlış faul saydım.

Faruk dedi ki...

Sayın Admin maalesef hakem hataları beni de çok rahatsız etmeye başladı, en kısa zamanda bununla ilgili bir ''özür'' yazısı hazırlayacağım...

Unknown dedi ki...

Admin eyyamcıdır, opsesiftir, hayalperesttir, ve sadece takımının çıkarları doğrultusunda her şeyi yazıp yorumlar. Bu özellikleri onu asla sportif platform admini yapmaz, amigo yazar seviyesinde tutar. Trabzon'un Hulki İlgün'ü Faruk Turutoğlu, sen yazarsın yemeyiz biz bunu :)

Melih Kazdağ dedi ki...

Admin ''şiişşt şiişşt noluyor,.....
başın oynuyor'' diyerek muhabbete katılmak geldi içimden...



Ah ah Hakan miirim nerdeeee eskiii adminler....

Unknown dedi ki...

Bizim admin tam 3 kağıtçı çıktı sevgili balthazar. Tarafsız bir fanatik kendisi :)

Murat YILMAZ dedi ki...

özür dilemek büyük bir erdemdir ve malesef bu coğrafyada olgunlaşmamış bir değerdir.
Ülkemizde ne yazık ki insan ve insiyatif kelimeleri bir araya gelince ciddi problemler görmekteyiz. Bir çok maçta hakemler bile verdiği kararlara inanmayıp saçma sapan ilave kararlarla olayı eşitlemeye çalışıyor (bakınız Kayseri Trabzon maçı). Ofis boyumuzun kimseye sormadan kullanıdığı bir insiyatif yüzünden 50.000 Euroluk ihaleyi kaybetmiştik. Sorulan sorulara insiyatif kullandım demişti.