1 Aralık 2008 Pazartesi

Anket Kapandı. Hayal Kırıklığı Yaratan Oyuncu Daniel Güiza...

Hep alt sıra takımlarında forma giyen bir futbolcuydu Daniel Güiza. Murcia ve Getafe kariyerindeki en iyi takımlardı şimdiye kadar. Luis Aragones'in keşfiyle milli takım forması da giymeye başladı. Raul, Morientes, David Villa ve Fernando Torres gibi önemli oyuncuların arasında forma şansı bulup gollerde attı.

Herkesin bildiği gibi patlamayı geçen sezon yaptı ve La Liga'nın gol kralı oldu. 27 gol attı, hem de penaltısız... Avrupa Şampiyonu olan İspanya Milli Takımı'nın kadrosunda da kendine yer buldu ve aldığı sürede de başarılı bir performans sergiledi.

Fenerbahçe ''her sezon en az bir yıldız kampanyası'' kapsamında tam 14 milyon euro ödeyerek transfer etti Güiza'yı ancak Güiza şu ana kadar beklentileri karşılayamadı. Anket Beşiktaş maçından önce başlamıştı, sonucunu ise maçtan sonra açıklıyorum. Beşiktaş maçındaki golü Güiza'nın yeteneğini gösterse de kaçırdıkları olay oldu yine. Kendisi 7 alternatifli ankette oyların %50'sini alarak tam bir hayal kırıklığı olduğunu gösterdi aslında. Emre Belözoğlu 7, Volkan Demirel'de 5 oy aldılar bu anket çerçevesinde. Ben de kendi oy hakkımı Volkan Demirel için kullandım ama iyice bir düşününce 14 milyon euro ödenmiş bir futbolcunun 13 lig maçında 3 gol atmasının pek parlak bir istatistik olmadığı ve anket sonucun da yüzde yüz doğru olduğunu kabul etmem gerekiyor ancak bir soru sormak gerekiyor bu noktada. Asıl hayal kırıklığı Güiza mıdır yoksa O'na 14 milyon euro ödeyen Aziz Yıldırım mı? Bu sorunun cevabı aslında herşeyi çok daha güzel özetliyor bence...

Hiç yorum yok: