19 Aralık 2008 Cuma

Şampiyonlar Ligi Kuraları...

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur kuraları çekildi ve eşleşmeler belli oldu:

INTERNAZIONALE MILANO - FC MANCHESTER UNITED

2. turun en iyi eşleşmesi hiç kuşkusuz. Cristiano Ronaldo ve arkadaşları, Zlatan Ibrahimovic ve arkadaşlarına karşı. Bir tarafta Alex Ferguson var diğer tarafta Jose Mourinho. İlk bakışta benim favorim Manchester United olsa da Inter'in de kolayca pes edeceğini söylemek güç. Jose Mourinho ne kadar antipatik hareketler yapsa da itici demeçler versede enteresan bir sempati beslemeye devam ediyorum O'na karşı. Chelsea'de yapamadığını Inter'de yapmaya çalışıyor ama daha ikinci turda sert kayaya çarptı.

Favorim: Manchester United

REAL MADRID CF - LIVERPOOL FC

Liverpool'un çok zorlanmayacağını düşündüğüm bir eşleşme. Real Madrid sezon boyunca kaoslardan kurtulamadı ve ciddi bir revizyona ihtiyaçları var. Bu eşleşme için mutlaka özel transferler yapacaklardır devre arasında ama Fernando Torres'in takımı turu geçmeye çok yakın bence.

Favorim: Liverpool

CHELSEA FC - FC JUVENTUS

Real Madrid'i hem içerde hem dışarıda devirerek grubundan lider çıkan Juventus bu başarısıyla eşdeğer bir kura çekemedi maalesef. Bu sezon patlama yapan Nicolas Anelka'nın önderliğinde Chelsea'yi favori görsemde Alessandro Del Piero ve arkadaşları kolay pes etmeyeceklerdir. Chelsea'nin grup performansı pek tatminkar olmasa da bu maçların havası bambaşka oluyor. İlk maçı kendi sahasında oynaması bir dezavantaj olsa da Chelsea tura sanki bir adım daha yakın gibi.

Favorim: Chelsea

ARSENAL FC - AS ROMA

Arsenal sakatlıklarla mücadele ettikten sonra kendini toparlamasını bildi ve Roma karşısına son dönemden daha kuvvetli çıkacaklar mutlaka. Roma ise hemen her sezon bu ligde mücadele edip gruptan çıkmayı başaran ancak ilerleme gösteremeyen bir ekip durumunda. Totti'nin en büyük hayallerinden birisi Şampiyonlar Ligi kupası olmalı ancak Arsene Wenger yönetimindeki İngiliz ekibi turu ''bir şekilde'' geçecektir.

Favorim: Arsenal

OLYMPIQUE LYONNAIS - FC BARCELONA

Yukarıda bahsettiğim ''Roma performansına'' eşdeğer bir performans takımı da Fransa'nın güçlü temsilcisi Lyon. Bir alt grupla kolayca başedebilen ancak bir üst gruba karşı pes eden ''araya sıkışmış'' bir ekipler yıllardır. Maalesef çekilebilecek en kötü kurayı çekerek sezonun biçerdöveri Barcelona'yı kendilerine rakip ettiler. Lyon belki bu kez bir iki tur ilerleyebilirdi ancak kader ağlarını bu kez mart ayında ördü sanki.

Favorim: Barcelona

ATLETICO MADRID S.A.D - FC PORTO

Çekebileceği en iyi kuralardan birini çekti hiç kuşkusuz Atletico Madrid. Bu sezon Quaresma'sız kalmasına rağmen Arsenal'in üstünde grup liderliğini elde eden Porto iyi sayılabilecek bir kura çeksede Forlan ve Kun Agüero'nun takımını eleyebilecek güçte değil. Bence Atletico Madrid Porto karşısında turu geçerken pek fazla zorlanmayacaktır.

Favorim: Atletico Madrid

SPORTING LISBOA - FC BAYERN MUNCHEN

Şampiyonlar Ligi'nin en iyi ikinci kurasını Bayern Munchen çekti ve karşısına gruptan çıkması büyük sürpriz olan Sporting Lizbon'u karşısına aldı. Kolay bir şekilde turu geçeceğini düşünüyorum Alman temsilcisinin.

Favorim: Bayern Munchen

VILLARREAL CF - PANATHINAIKOS

Çekebileceği en iyi kurayı çeken takım ise Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal oldu. Panathinaikos Inter'in geçerek lider olduğu gruptan lider olmasına rağmen tam anlamıyla ''güçbela'' çıktı ve bu turun en zayıf halkasıydılar bana göre. Villarreal turu geçecektir.

Favorim: Villarreal

1 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

Manchester ve Arsenal hariç listenize katılıyorum admin.