24 Aralık 2008 Çarşamba

İlk Yarıda Fenerbahçe...

Sezona Gaziantepspor yenilgisiyle başladıktan sonra ilk beş maçında üç mağlubiyet alan ve bu mağlubiyetlerin sonuncusunu kendi sahasında Kayserispor'a karşı 4-1'lik ''şok'' bir skorla yaşayan Fenerbahçe'nin ligin ilk yarısının sonunda zirvenin sadece 2 puan gerisinde olması herhalde ilk beş haftanın sonunda Fenerbahçeli taraftarların pekte beklemediği bir ''başarı öyküsü'' oldu.

Şampiyonlar Ligi'nden tarihinin en kötü performanslarından birini sergileyip yalnızca iki golsüz beraberlikle iki puan çıkartarak ayrılan Fenerbahçe'nin kadro kalitesi geçen sezonlara göre oldukça düşmüş vaziyette. Özellikle yeni transferler Güiza, Josico, Emre ve kendisine büyük umutlar beslenerek alınan Burak Yılmaz'ın beklentileri karşılayamaması, bunun yanında takımın can simidi Marco Aurelio'nun bir inat uğruna İspanya'ya transfer olmasıyla ön libero boşluğunun doldurulaması Fenerbahçe'nin en büyük dezavantajları oldu bu sezon. Kimi zaman Semih, kimi zaman Alex'in yükselen performansıyla kazanılan maçların yanında, Semih'in sakatlığından sonra Deivid'in takıma adeta ilaç olması sarı lacivertlileri ligin ilk yarısında ayakta tutan etkenlerdi. Maldonado, Ali Bilgin, Wederson, Burak Yılmaz, Can Arat ve İlhan Parlak gibi oyunculardan beklenilen verimin alınamaması zaten uzun bir süre sakatlıklarla uğraşan takımın kadro derinliğini de en aza indirdi.

Zirvedeki takımlardan Ankaraspor ile birlikte en umutsuz olduğum ikinci takım Fenerbahçe an itibariyle. Gökhan Emreciksin'in transferi gerçekleşti ama bu oyuncunun kısa vadede takıma ne kadar katkısı olabileceği tartışılır ki Fenerbahçe bu oyuncunun transferini tahminime göre ilk onbirde oynasın diye yapmadı. Kaleci mevkiinde yaşanan Volkan Demirel sıkıntısının yanında, Edu'nun sahada sürekli ''pimi çekilmiş el bombası'' gibi dolaşması, Uğur Boral'ın mücadele etmesine rağmen kapasitesinin ''sınırlı'' olması, Emre Belözoğlu'nun ''bir var bir yok'' durumları, Alex de Souza ve Roberto Carlos'un mutsuzluklarının ''yüzlerine vuruşu'', Güiza'nın beklenildiği gibi çıkmaması, Fenerbahçe için tehlike çanlarının çaldığına işaret. En spektaküler sonucu aldıkları Galatasaray maçında bile ''yeterli'' performansı sahaya koyamamışlardı.

Ligin ikinci yarısında Kayserispor, Bursaspor, Galatasaray, Ankaraspor, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi deplasmanlara çıkacak olan sarı lacivertlilerin lige tutunabilmeleri için ara transferi son derece iyi ve ''isabetli'' hamlelerle geçirmeleri gerekiyor...

Hiç yorum yok: