17 Aralık 2008 Çarşamba

Yusuf Şimşek Transferi İçin...

Türk Futbolu'nun hiç kuşkusuz en yetenekli futbolcularından birisidir Yusuf Şimşek. Denizlispor'un kaptanlığını yaptığı geçen sezon gösterdiği performansla EURO 2008 öncesi oynadığımız en kritik iki maç olan Norveç ve Bosna Hersek karşılaşmaları için Fatih Terim tarafından 33 yaşında aday kadroya çağrılmış ve kısa sürelerde almıştı. Sezon başında transfer olduğu Bursaspor'da geçen sezonki ''parlak'' performansını gösteremese de Ersun Yanal'ın ilk hedefi sezon başında da olduğu gibi yine O.

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde futbolundan çok sansasyonel hayat tarzıyla gündeme gelen oyuncu için Ersun Hoca yönetime talepte bulunmuş. Nedeni çok basit. Orta sahada sezon başından beridir hissedilen oyun kurucu eksikliği. 33 yaşını bitirmek üzere olan Yusuf Şimşek talebini hiç yadırgamıyorum. Sezon başında koyulan ''gidebileceğimiz yere kadar gitmek'' hedefi ciddileşip ilk yarının sonuna zirvede girilince kısa vadede başarı getirebilecek iyi bir alternatif kendisi. Özellikle Anadolu takımlarıyla oynanan iç saha maçlarında gerekli olan ''çilingir futbolcu'' eksikliğini bence de rahatlıkla doldurabilir Yusuf Şimşek. Bu bölge için hatırlayacaksınız daha önce Ceyhun Eriş denenmiş ancak huylu huyundan vazgeçmeyip yine yarardan çok zarar getirmişti. Şimdi eğer transfer etmeyi başarabilirse Trabzonspor Yusuf Şimşek'i deneyecek o bölgede. Dışarıdan Juninho ayarında bir oyun kurucu getiremiyorsan bence de en mantıklısı yerlilerin en iyisini o bölgeye transfer etmek.

Yusuf Şimşek bir röportajında ''Futbolcu olduğumu 30 yaşından sonra anladım'' demişti. Yaşının ''geçkin'' olduğunu kabul ediyorum ama bence yarım sezonda olsa Trabzonspor'un bu eksiğini kapatabilecek yegane yerli futbolcudur kendisi...

Hiç yorum yok: