5 Aralık 2008 Cuma

Denizlispor Fenerbahçe'yi Ağırlıyor.

Geçen hafta aldığı ikinci derbi galibiyetinden sonra Fenerbahçe bu sezonki en büyük fobisi olan deplasman maçlarından birine daha Denizlispor karşısında bugün saat 20:00'de çıkıyor.

Fenerbahçe bu maça kadar Turkcell Super Lig'de çıktığı deplasman maçlarından yalnızca 2 beraberlik ve 1 galibiyet alarak 5 puan toplayabildi ki aldığı tek galibiyet uzatma dakikalarının da uzatmasında Kocaeli deplasmanında geldi. Deplasman karnesi son derece zayıf olan Fenerbahçe'ye karşı Denizlispor ise kendi sahasında oynadığı maçlarda 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile fena sayılmayacak bir performans ortaya koyuyor. Fenerbahçe'nin en büyük sorunu hiç kuşkusuz bir türlü istikrarı yakalayamaması. Bu sezon transfer edilen futbolculardan özellikle Daniel Güiza, Josico ve Burak Yılmaz hemen hemen hiç katkı sağlayamadılar takıma, Emre Belözoğlu'nun ise aşağı yukarı bu performansı göstereceği transferin ilk gününden beri birçokları tarafından dile getiriliyordu zaten. Emre'nin performans göstermesi için takımın başına Fatih Terim'in getirilmesi gerekiyor bana göre.

Denizlispor ise gerçekten enteresan bir takım. Son 3 haftadaki performanslarına baktığımız zaman 2-0 öne geçtikleri maçta Kocaelispor'a 3-2 mağlup olduktan sonra, Bursaspor karşısında kendi sahalarında 2-0'ı yakalayıp 3-2 geriye düşüp ardından da maçı 4-3 kazanmışlar ve bu maçın ilk yarısı golsüz berabere bitmiş. Son olarak geçen hafta Eskişehir deplasmanında 3-0'ı yakalayıp maçı 4-3 kaybetmişler. Fenerbahçe karşısında ne yaparlar bilinmez ama bana göre en büyük dezavantajları teknik direktörleri Ümit Kayıhan. Geçen hafta Eskişehir deplasmanında yedikleri son dakika golünden sonra kulübüye yığılıp ağlaması hiç hoş durmadı. Ersun Yanal'ı hala Danimarka'ya penaltı attığımız esnada 2 kişi koluna girmiş, gözleri dolu dolu vaziyette hatırlıyorum. Bir hoca galibiyet esnasında yaşadığı sevincide, mağlubiyet halindeki üzüntüyü de belli seviyelerde tutabilmeli. Özellikle de medya önünde... Yılmaz Vural bugün istediği yerlere gelemediyse bu dengeyi tutturamamasının büyük bir payı var bence.

Bu akşam maçla hemen hemen aynı saatlerde A.R.O.G gösterimde olacak ve uzun zamandır beklediğim bu filmi izlemek için sinemada olacağım, bu yüzden maçı izlemem mümkün olmayacak, maçla ilgili beklentim bol gol ve beraberlik ancak bir galip çıkarmak gerekirse bence bu takım deplasman performansına rağmen Fenerbahçe olacaktır.

Hiç yorum yok: