19 Aralık 2008 Cuma

Rakip Bordeaux...

UEFA Kupası'nda grubundan ikinci olarak bir üst tura kalan Galatasaray'ın rakibi Şampiyonlar Ligi A Grubunda 7 puanla Roma ve Chelsea'nin ardından üçüncü olan Bordeaux oldu. Geçtiğimiz iki sezonda da Avrupa Kupalarında karşı karşıya gelen iki takım arasındaki ilk maç Fransa'da oynanacak.

İki sezon önce Şampiyonlar Ligi grubunda eşleşen Bordeaux ve Galatasaray bu karşılaşmaların ilkinde Ali Sami Yen'de 0-0 berabere kalmış ikinci maçta Fransa'da Bordeaux Galatasaray'ı 3-1 mağlup etmişti. Bu maçta Galatasaray'ın golünü Japon futbolcusu Junichi Inamoto atarken, Arda Turan'da rakibine ''Zidanevari'' bir kafa atarak ilk profesyonel kırmızı kartını son derece amatörce görmüştü. Geçen sezon UEFA Kupası grubunda eşleşen iki takımın Fransa'da oynadığı karşılaşmayı Bordeaux 2-1 kazanmıştı. Bu karşılaşmada da Galatasaray'ın golünü penaltıdan Shabani Nonda kaydetmişti.

Bu sezon işler biraz farklı gibi duruyor sanki. Lincoln'ün performansının ''tavan yapması'' Galatasaray'ın en büyük artısı. Bordeaux ne ileri ne de geri giden ''rutin'' bir takım görüntüsünde. Devre arasından sonra iki takımında yapacağı takviyeleri de görmek lazım ama ilk maçı deplasmanda oynamasının da Galatasaray'a bir artı getirdiği kanaatindeyim. Turu geçecek takımın Galatasaray olacağını düşünüyorum.

Sarı kırmızılılar turu geçtiği takdirde bir sonraki turda NEC Nijmegen - Hamburg eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

1 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

GS yine iyi kura çekti. Elerler...