26 Aralık 2008 Cuma

Lakers Durdurdu...

Boston Celtics'in galibiyet serisini 11. galibiyetlerinden beri takip ediyorum. Üstüste 19. galibiyetlerini iki gün önce Philadelphia 76ers karşısında kazanıp kendi lig rekorlarını ve NBA tarihinin en iyi sezon başlangıcı galibiyet yüzdesini yakalamışlardı.

Dün gece ise geçen sezon play-off finalinde altettikleri Los Angeles Lakers ile Staples Center'da karşı karşıya geldiler. Lakers bu maça çıkmadan önce kendi sahasında üstüste 11 maç kazanmıştı. Ayrıca Phil Jackson'un da NBA tarihinde kazandığı maç sayısı 999'du.

Karşılaşmayı kazanan taraf 92-83'lük skorla Phil Jackson'un takımı Los Angeles Lakers oldu. Bu galibiyet hem Boston Celtics'in galibiyet serisini bitirirken hem de Phil Jackson'un kazandığı 1000. maç olma özelliğine sahip oldu. Lakers'ta Kobe Bryant 27 sayı 9 ribaund ve 5 asistle oynarken, Pau Gasol 20 sayı 3 ribaund ve 5 asistle oynadı. Boston Celtics'te ise süper yıldız Kevin Garnett 22 sayı 9 ribaund, Paul Pierce'da 20 sayı ve 10 ribaund ile takımlarının skor yükünü çeken oyuncular oldular.

Boston Celtics ise bu mağlubiyete rağmen şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu yakaladığı 19 maçlık galibiyet serisiyle göstermiş oldu.

Hiç yorum yok: