21 Aralık 2008 Pazar

Yıldırım Demirören Yeteeeeeer!!!

Yılın son derbisi bu akşam İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynandı. Maç boyu iki takımda karşılıklı ataklar geliştirip temposu yüksek ve zevkli bir maç ortaya koydular ancak skoru değiştirebilecek potansiyeldeki oyuncu sayısı Beşiktaş'a oranla ağır basan Galatasaray karşılaşmadan 4-2 galip ayrılmayı başardı.

Lincoln artık tamamen takımın lideri konumunda Galatasaray'da. Takımdaki hemen her hücum varyasyonunda, pozisyonun içinde olmasa bile, bakışlarıyla, mimikleriyle, arkadaşlarını yönlendirişiyle tamamen takımına hükmediyor Brezilyalı. İki ezeli rakibi birbirinden ayıran en büyük fark hiç kuşkusuz iki takımında ''10'' numaralı futbolcularıydı. Lincoln, Delgado ile hemen hemen aynı olan saha içi görevini kusursuz bir şekilde yerine getirirken, Beşiktaş'ın kaptanı ise kırmızı kartı görene kadar, attığı golün dışında, yine ''silik'' bir performans gösterdi. Beşiktaş'ın artık yönetimsel anlamda revizyona gitmesi şart oldu, oyuncular inanılmaz bir baskı altında ve ürkek gibi duruyorlar sahada. Ankaragücü'nü 1-0 yendikleri maçın performansı ile bu maçın performansı arasında fark yok gibi ama bu formdaki Galatasaray'ı hem de Ali Sami Yen'de yenmeleri için ekstra bir performans göstermeleri gerekiyordu ancak başaramadılar.

Galatasaray son haftalarda rakiplerini ''çiğniyor'' adeta. Sahada her an tehlike yaratacak o kadar klas oyuncuları varki gerçekten korkulacak bir ekipler. Oyuncular hocalarını gerçekten çok seviyorlar ve Skibbe'de kanımca rüştünü ispat etti artık. Lincoln'ü, Kewell'ı, Baros'u, Arda'yı, Nonda'yı bir arada tutup bu randımanı alabilmek meziyet gerektiren bir iş. Ayrıca cesur bir adam Skibbe. Kewell'ın yokluğunda Beşiktaş maçında bile Nonda ile sahaya çıktı. Ayhan Akman hakikaten üstün bir performans gösteriyor ama Lincoln'den sonra sahanın yıldızı bana göre Barış Özbek'ti. Ciğerlerini kontrol etmek gerek bence normal insan ciğeri yok bu adamda. Bu kadar koşabilmesi inanılmaz. Yanılmıyorsam 60. dakika civarlarında hiç durmadan tam dört kez sağ çizgiyi ileri geri hiç durmadan katettiğini gördüm ve bu turların en az ikisi deparlarla bitti.

Cüneyt Çakır kendisine ''Ben yapınca göstermiştin kartı onlar yapınca göstermiyorsun'' demek isteyen Delgado'yu ''hunharca'' attı oyundan. Bir sitem bile edilemeyecek mi hakemlere anlayamıyorum. Her eliyle ''kart'' hareketi yapan adamı atın mı oyundan diyor FIFA bunu da bilmiyorum. Sadece Cüneyt Çakır'ın yerinde ben olsaydım itirazı düzgünce yorumlar ve Delgado'ya kart çıkarmazdım bunu biliyorum.

Beşiktaş taraftarı o kadar haklı ki isyanında kelimelere sığmaz. Sadece Beşiktaş taraftarı için değil Türk Futbolu adına, Yıldırım Demirören gerçekten yeter!..

İlk devrenin sonu bu hafta dendiğine göre biz de öyle kabul edeceğiz artık yapacak birşey yok. Bir hafta daha oynayabilseydik şayet, Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile, Sivasspor'un da Galatasaray'la olan kapışmalarını izleyecektik. Maçların sonuçlarına göre de zirve tepetaklak olabilirdi ama maaesef biraz daha beklememiz gerekecek bu iki gösteri için...

Hiç yorum yok: