6 Aralık 2008 Cumartesi

Zor Oldu...

Fenerbahçe dün akşam zor da olsa Denizlispor'u mağlup etmeyi başardı. Hiç kuşkusuz maçtan çok herhalde üstteki fotoğraf konuşulacak. Deivid'in yaklaşık 35 metreden kaleye şutladığı bu top üst direğe çarpıp yaklaşık 1 metre içeri düşmesine rağmen hakemler tarafından geçerli sayılmadı. Maçı izleyemediğim için pozisyonu o an görmedim ama ligtv.com.tr'den tekrarına bakınca bile topa ilk vurulduğu anda yani canlı yayın anında dahi topun içeri düştüğü çok net belli oluyor. Yaklaşık 40 metre uzaktaki orta hakem ve 30 metre uzaktaki yardımcı hakem muhtemelen hiçbir fikir sahibi olamadılar pozisyonla ilgili ve devam kararı vermeyi uygun gördüler. Aklıma geldi unutmadan belirteyim muhtemelen bir UEFA Kupası finaliydi ve golü atan oyuncu Darren Anderton'dı. Bu mesafenin biraz daha gerisinden aşırtma bir vuruş yapmış, kaleci ise topu yaklaşık 2 metre içeriden çevirmiş fakat hakem gol kararı vermemişti. Pozisyona olan uzaklık bu hatalar için en büyük mazeret olmalı. FIFA birkaç zamandır çizgi hakemi olması gerektiğini düşünüyor, kale direği civarlarında duracak ve cezaalanı içi bu hakemden sorulacak. Eh bu gol verilmedi ama neyseki Fenerbahçe son dakikalardaki Denizlispor baskısını atlatıp gol yemedi, o yüzden çok şey kaybetmediler ancak olası bir puan kaybı durumunda bu çizgi hakemi işi oldukça fazla gündeme gelebilirdi.

Fenerbahçe'nin yine futbol oynamakta ''güçlük'' çektiğini okudum internette zaten Denizlispor gücü belli bir takım, Emre'nin şahane golü çözmüş maçı anladığım kadarıyla, bakalım bu gol verimsiz Emre Belözoğlu'nu kendine getirecek mi?

Maçla ilgili herhalde en güzel espriyi ise benim tayfadan Fatih Çimen yaptı:

''Eğer maç Fenerbahçe'nin puan kaybıyla bitseydi'' dedi; ''Hükümet devrilir, federasyon topyekün istifa etmek zorunda kalır ve askeri darbe gerçekleşirdi''...

Hiç yorum yok: