30 Aralık 2008 Salı

Bursaspor ve Ertuğrul Sağlam

Sezon başında Samet Aybaba arkasından Güvenç Kurtar barınamadılar Bursa'da. Trabzon için çok zor bir şehir derler teknik direktörler için ama ben Bursa'da Nejat Biyedic ve biraz da Yılmaz Vural'dan başka ''gün yüzü gören'' teknik direktör görmedim. Belki biraz da Georghe Hagi. Çok zor bir seyirci kitlesi var Bursa'nın, hedefleri her daim yüksek ve teknik direktörün oynattığı oyuna varıncaya kadar inanılmaz bir dikkatle takip ediyorlar maçları, zaten hemen her maçlarını dolu tribünlere oynadıklarını biliyoruz. Trabzonspor maçında takımları 1-0 öndeyken bile oynadıkları mahkum oyun karşısında tribün Güvenç Kurtar'ı istifaya davet etmişti. Maçı 2-1 kazanmalarına rağmen maç sonunda ''Güvenç Kurtar istifa'' sesleri yankılandı tribünlerden.

Şimdi 3,5 yıl için Ertuğrul Sağlam ile anlaştılar. Ertuğrul Sağlam'ın öyle pek ''alavereli dalavereli'' işi yok, adam gibi adamlardandır kendisi, savunma ağırlıklı futbolu sever, disiplin anlayışı vardır ve yumuşak yüzlü görünsede otorite sahibidir. Bursaspor tribünü şayet Ertuğrul Sağlam'dan şampiyonluk beklemezse, Ertuğrul tribüne istediğini verir, Bursaspor öyle zor durumlar yaşamaz.

Ertuğrul Sağlam bundan hemen hemen bir ay kadar önce yurtdışından da olmak üzere ''sekiz tane teklif aldım'' demişti. Demekki en cazibi Bursaspor'un teklifiymiş! Zor bir şehire ve zor bir takıma gidiyor, Kayserispor'dan Beşiktaş'a gelmişti Sağlam Hoca, bakalım bundan sonraki rotasını nasıl çizecek...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten bursasporda teknik direktör olmak müthiş zor.yani nasıl özelliklerin olmalı orda hocalık yapmak için tam analayamadım.ertuğrul sağlamında pek sevileceğini sanmıyorum beşiktaştandan dolayı.bursada bi oylama yapılsada kimi istediklerini anlasak.