15 Aralık 2008 Pazartesi

Orada Neler Oluyor?

Trabzonspor'un oynadığı lig maçlarında bir takım gariplikler yaşanmaya başladı son zamanlarda. Sivasspor maçında Umut Bulut'un gözünün önünde biçilmesine ses çıkarmayan Selçuk Dereli'nin ardından, Kayseri'de oynanan Kayserispor - Trabzonspor maçında da, Egemen Korkmaz'a yapılan harekete (doğru bir karar olmasına rağmen)futbol sahalarımızda pek çalınmayan bir düdükle penaltı veren, Umut Bulut'un aşırdığı topu, Aydın Tosyalı daha top gol çizgisine bile varmadan çevirmesine rağmen gol kararı veren bir yardımcı hakem ve aynı maçta Kayserispor lehine tamamen bir penaltı uyduran Halis Özkahya vardı sahada. Maçın skoruna tesir edecek hataları ve eyyamın hasını yapmıştı bu genç hakem.

Bu hafta da Bursa'da maç 1-1 devam ederken, Sercan Yıldırım'ın yaklaşık 3 metre ofsayt olduğu pozisyonu süzemeyen bir yardımcı hakeme denk geldi Trabzonspor maalesef. Kaybedilen (en kötü ihtimalle) 1 puandan öte, kaptırılan liderlik bir tür özgüven sorununa yol açabilir. Sercan Yıldırım'ın bu maçta forma giymesi de ayrı bir hikaye zaten, 2 maç cezası olan futbolcu geçen hafta cezasının yarısını tamamlıyor ve takım kampa girdikten sonra evine gönderiliyor. Cuma akşamı Tahkim Kurulu cezayı 1 maça indiyor ve Güvenç Kurtar cuma gecesi Sercan Yıldırım'ı kampa çağırıp cumartesi günü son 10 dakikada sahaya sürüyor ve o Sercan son dakikada Bursaspor'un golünü atıp maçı Bursaspor'a getiriyor.

Trabzonspor'un yaptığı basın açıklaması ise tamamen bilindik klişeleri içinde barındıran bir tür ''akıllı olun!'' ültimatomu. Hakem hataları üstüste gelince bunda kasıt ararmış beyefendiler! Kayseri'de Umut'un çizgiyi geçmemesine rağmen verilen golünde de kasıt arayalım o zaman! Kasıtlık bir durum yok ortada sadece hakemlerin acizliği var. MHK eskiden kötüydü, şimdi çok daha kötü durumda. Yoksa Mustafa Kamil Abitoğlu maç boyunca yaptığı hataların tümünü asla aynı takım lehine yapmadı, yalnızca Sercan Yıldırım'ın attığı golde yapılan fahiş hataya ortak oldu.

Sezon başından beri o kadar çok sonuca tesir eden hata yapıldıki, şöyle üşenmeden bir tablo çıkarsak, ligde en az yedi, sekiz takımın puan sıralamasındaki yeri değişmiş olur eminim. Bugün Sadri Şener Lig Tv'ye çıkıp konuşacak. Hakemlerden ve Trabzonspor'a yapılan sözüm ona kasti hatalardan bahsederse çok yanlış bir hareket yapmış olur. Maçın dakikası ve skoru bu hatayı daha da çok göze sokuyor maalesef ama Trabzonspor'un son oynanan Bursaspor maçında hakem hatası yüzünden canının yanmadığını söylemek insafsızlık olur, en azından sezon sonuna kadar ''Bursaspor maçında puanımız çalındı bizim ama'' diye başlayan cümlelerle haklı duruma geçebilecektir Trabzonspor taraftarı girdiği tartışmalarda..!

6 yorum:

Tolga Şener dedi ki...

Blog tarihinin en tarafsız yazısı olmuş, bu gerçekleri gördükten sonra hakem tartışmasına gerek yoktur, Türk hakemleri kapasitesiz ve kötüdür sonuç bu...

Unknown dedi ki...

O yüzden admine ligin 3. haftasından sonra yazdığı hakemler bu sene süper yazısına tepkimiz büyük olmuştu. Neyse ki sayın admin daha sonra çark etti. Sorun hakemlerin yetişme mekanizmasının zayıflığında bence. Hakemlere kızmamak lazım, çok klasik olacak ama onları oraya çıkaranlara kızmak lazım. Kapasitesiz, karaktersiz ve en önemlisi eğitimsiz adamları hakem diye oraya çıkarırsanız olacağı bu işte, her hafta bir takım çıkıp basın açıklaması yapar.

Murat YILMAZ dedi ki...

Maçın hakkı beraberlikti, hakem Trabzon'u resmen doğradı. O ofsaytı görmeyen hakemin lisansı yırtılmalı. Gördüğünüz gibi Türkiye'de hakemlik müessesesi yok admin. Gol olduğu gerçekten hemen siz geldiniz aklıma..Bu arada Trabzon'un sorunlarını göz ardı etmemesi lazım. Ciddi bir santrafor ve orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliği var.

Faruk dedi ki...

Sayın Admin;

Fenerbahçe maçı kazandığı için pek üstünde durmadım pozisyonun ama gerçekten de bahsetmek lazım çünkü orta hakemin o penaltıyı neden vermediğini gerçekten anlamadım, ya Erman Toroğlu tabiriyle ''pozisyona inanmadı'' ya da basireti bağlanıp zaman/karar mekanizmasına riayet edemeyince ''ambale'' oldu zihni ama maçın genel gidişatına bakınca hakemde art niyet aramaktan öte yeterliliği konusunda tartışmak daha sağlıklı olur bence...

Murat YILMAZ dedi ki...

Yan hakemin ısrarlı uyarılarına rağmen o penaltıyı çalmayan hakemde art niyet ararım ben. Ayrıca kendisi 10 metre mesafede, miyop olsan görürsün...

Unknown dedi ki...

Admin, sana bir eleştiri daha, bence bir takım alehine bariz hakem hatası yapılmışsa ama genede o takım o maçı kazanmışsa, bu hakem hatasından hiç bahsetmemek gibi bir düşünce anlayışı kabul edilemez. Sadece canı yanan ağlasın zihniyeti kötü hakemlik anlayışının ekmeğine yağ sürmektir. Biz senden bunları da süzmeni ve yorumlamanı bekliyoruz. Dikkate alırsan sevinirim, bence çok önemli bir nokta...