19 Aralık 2008 Cuma

Çünkü O Efes Pilsen...

Ölüm kalım maçıydı Efes Pilsen için Panionios deplasmanında oynayacakları maç. İşlerini bir hayli zora sokmuşlardı. 7 maçta yalnızca 3 galibiyet alan Efes Pilsen, 7 maçta yine 3 galibiyet alan Panionios on Telecoms deplasmanında rakibinden hem kendi sahasında kaybettiği maçın rövanşını almak hem de gruptan çıkma şansını son hafta oynayacağı CSKA Moskova maçına bırakmamak için sahaya çıktı.

İlk çeyrekte Yunan seyircilere tamamen bir ''basketbol resitali'' izleten Efes Pilsen çeyreği 25-11 önde kapattı. İkinci çeyrekte daha başabaş geçen oyun da Panionios farkı eritmeye çalışsa da devre yine çift haneli farkla 37-27 sona erdi. İkinci yarıda fark bir ara 4 sayıya kadar düşse de Efes Pilsen konsantrasyonunu koruyarak sahadan 78-64'lük skorla galip ayrılarak tur biletini cebine koymuş oldu.

Marvis Thornton 18 sayı 4 ribaund ve 3 asistle oynarken, Kerem Gönlüm A.B.D'li oyuncuya 17 sayı ve 4 ribaund ile eşlik etti. Kakiouzis'te rakip potaya 15 sayı bırakıp, 5 ribaund 4 asist ve 2 top çalmayla oynayarak Efes Pilsen'e geldiğinden beri en iyi performanslarından birini kendi ülkesinde ortaya koydu.

Gruptaki son durum galibiyet ve mağlubiyet sayılarına göre şu şekilde oluştu:

1- CSKA Moskova: 6 - 2
2- Real Madrid: 5 - 3
3- Efes Pilsen: 4 - 4
4- Partizan Belgrade: 3 - 5
5- Armani Jeans Milano: 3 - 5
6- Panionios on Telecoms: 3 - 5

Herhalde Efes Pilsen'in aldığı galbiyet bu tabloya bakıldığında daha da bir anlam kazanıyordur. Tüm camiayı bu ''kritik'' galibiyetten ötürü kutluyor ve bizlere bir kez daha bu sıkıntıyı yaşatmamalarını temenni ediyorum...

Hiç yorum yok: