1 Aralık 2008 Pazartesi

Derbi Kralı...

Maçtan önceki durum Fenerbahçe için son derece kritikti. Olası bir mağlubiyette Beşiktaş ile arasındaki puan farkı sekize çıkacak ve zirve yarışında büyük bir yara alacaktı sarı lacivertliler. Maça bu bilinçle çıktılar ve kazanmayı başardılar.

Sahaya baştan kötü tercihlerle çıktı Beşiktaş. Duran top uzmanı Tello ile birlikte, dağınık Fenerbahçe savunmasının arasında ''terör estirmesini'' beklediğim Holosko ilk onbirin içinde yoktu. Görüntü daha baştan Fenerbahçe'yi avantajlı kılıyor olsa da bilinen ''isteksizlik'' sarı lacivertlilerin peşindeydi yine.

Ortada başladı karşılaşma, iki takımda kendisine neyin yaradığının, neyi istediğinin farkındaydı. Selçuk Şahin golünü atmayı yine başardıktan sonra üstüste iki garip gol izledik. Halı saha maçı golleri... İlk önce Rüştü başlattı atağı, Ekrem Dağ kesti, Nobre tamamladı ardından atağı Volkan başlattı, bu kez kimsecikler dokunmadı, Güiza mükemmel bir gol vuruşuyla işli bitirdi. Biraz sonra da Bünyamin Gezer Eduard Cisse'yi oyundan atarak Beşiktaş'ın işini bitirdi. Bünyamin Gezer Cisse'yi son derece hatalı şekilde kullandığı kartlarla oyundan atarken, Fenerbahçe'nin de ekmeğine yağ sürmüş oldu.

İkinci devre boyunca 10 kişilik Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi baskı altına almasını izledik. Holosko oyuna girdikten sonra baskı ''bunaltıcı'' bir hal alsa da, Colin Kazım-Richards'ın bencilliği Fenerbahçe'nin yakaladığı kontraatakların golle sonuçlanmasını engelledi.

Bu maç Fenerbahçe'nin ezeli rakiplerine karşı kurduğu psikolojik üstünlüğün avantajıyla kazandığı bir maç gibi durdu. Beşiktaş kazanabilseydi zirve yarışında oldukça büyük bir avantajın sahibi olacaktı, başaramadı. Fenerbahçe kazanarak yarışa katıldı. Bu maçın tek özeti de buydu aslında...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Bana göre Cisse her 2 sarı kartıda sonuna kadar haketmiştir. Bu ülkede Erman şerefsizinin kamoyu yaratması kabak tadı vermiştir, bütün mal türk halkıda bu adam ne derse onu kanun belliyor. İlk pozisyonda pilot kameradan Cisse'nin Uğur boral'ın ayağına kabak gibi basmasını görmediniz mi, delikanlı olun ya? Hadi neyse, diyelim bu kart yanlış. Sadece yanlış verilen bir sarı kart (bence her maçta en az 1 kere yanlış bir sarı kart çıkar) maçın skorunu direk olarak etkiler mi ya??? Neden bir allahın kuluda çıkıp Cisse denen gerizekalı maymunun sarı kartı olduğu halde adamı arkadan çekip 2. sarıyı aldığını söylemiyor, neden yaaa? Bu kadar mı aciz, ve körsünüz? Tornadan çıkmış gibi herkeste aynı laf, Cisse boşuna atılmış. Bak sen yaaa! Bıraksa en ufak tehlikeli bir pozisyon ihtimali olmayan bir durumda beyinsizce rakibini arkadan çekip takımını 10 kişi bırakan özürlüyü sorgulamayın siz, hakem aşşağı hakem yukarı. Hay allah sizi bildiğiniz gibi yapsın emi. Hakemler 2 maç alehinize hata yapmasın, hemen yazı dizileri yok efendim hakemlerimiz bu sene süpermişte, bilmem neymişte, türlü maskaralıklar, fener lehine (size göre) bir hatada hemen hakem maçı etkiledi. Ama Cisse maymununda hiç suç yok öyle mi??? Bravo size düşünce fukaraları ve kompleksliler ordusu, bravo!!!

Faruk dedi ki...

Cisse'nin gördüğü ilk sarı kart tamamen yanlıştır ve bu kart maçın skoruna direk tesir etmiştir. Cisse'nin hatası da sarı kartı olmasına rağmen göz göre göre ikinci sarıyı almasıdır. Cisse'nin hatası ise hakemin yaptığı fahiş hatayı örtmez...

fatih çimen dedi ki...

ee neden ozaman hakkımızla kazandık diyemiyorsunuz eğer holosko nun yada sivokun attığı gol geçerli sayıldaydı ve beşiktaş maçı kazansaydı sizin tepkiniz ne olurdu .durun durun ben söyliyim bu sefer maymun bunyamın gezer ve yardımcıları olurdu işte fenerbahçenin tum mal turk halkı karsısında antıpatık olasının sebebi siz ve sizin gibi taraftar topluluğuna sahip olmasıdır .....